Hyppää sisältöön

Finlandia-päivän ponivoittajat kutsutaan Mini ja Lilla Elitloppetiin

Vermon kevään pääkilpailun Finlandia-ajon voittaja saa tänäkin vuonna suoran paikan Tukholmassa Solvallan raviradalla 26. toukokuuta juostavaan Elitloppetiin. Pohjoismaiden pääratojen yhteistyö laajenee nyt myös ponilähtöihin.

Vermossa järjestetään Finlandia-päivänä 4. toukokuuta MiniFinlandia A-poneille ja PikkuFinlandia B-poneille. Molempien ponilähtöjen voittajat saavat suoran kutsun Solvallan Elitloppet-sunnuntain ponilähtöihin.


Sakke&Oona-Helena _Hyvamaki_Maenpaa
PikkuFinlandian 2018 voittajat Ekslätts Sacrifice ja Oona Halme. Vuonna 2019 perinteinen shetlanninponien PikkuFinlandia ajetaan uudella  nimellä MiniFinlandia ja uutena ponien suurkilpailuna ajetaan PikkuFinlandia B-poneille. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää.”Solvallalla ja Vermolla on hieno yhteistyö ja tuntuu hyvältä laajentaa sitä myös ponilähtöihin molemmissa kategorioissa”, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot kommentoi. ”Tänä vuonna sekä Mini Elitloppet että Lilla Elitloppet ajetaan Elitloppet-sunnuntaina, jotta nuoret saavat entistä suuremman huomion.”

MiniFinlandia ja PikkuFinlandia ajetaan 1609 metrin matkalla ja molemmat ovat ponien suurkilpailuita 250 euron ykköspalkinnolla. Elitloppet-viikonlopun ponilähdöt ovat kutsukilpailuita, mutta Finlandia-päivän voittajille on tänä vuonna luvassa varma paikka Solvallan superpäivään.


Vermon kansainvälinen suurtapahtuma Finlandia-ajo järjestetään lauantaina 4. toukokuuta.

Lisätietoja:

Vermon ravirata
kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi,

puh. 0440 748 768

Lisätietoja ponien suurkilpailusta:

Suomen Hippos ry

Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
Puh. 020 760 5246
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi