Hyppää sisältöön

Finlandia-Ajossa nähdään vastuulliset erityisjärjestelyt kilpailuiden turvallisen läpiviennin varmistamiseksi

Vuoden toinen kansainvälinen suurkilpailu, Finlandia-Ajo, järjestetään Vermon raviradalla 9. toukokuuta. Kansainvälisen kilpailun järjestämiseen liittyy paljon erityisjärjestelyjä, jotka takaavat turvallisen ja rajoituksia noudattavat puitteet.

Viime vuonna kansainvälinen kutsukilpailu siirtyi koronaviruksesta johtuneen kilpailutauon takia syyskuulle, mutta tänä keväänä erityisjärjestelyt takaavat sen, että kansainväliset tähdet ovat tervetulleita Vermo Areenalle jälleen perinteiseen tapaan toukokuun alussa.

Kilpailuun saapuvat kansainväliset raviurheilijat eristetään omaan kuplaansa kilpailualueella ja kaikki ihmisten väliset kontaktit rajataan minimiin. Ulkomaalaisten vieraiden kupla oli käytössä jo vuoden ensimmäisessä suurkilpailussa Seinäjoki Racessa, ja järjestely sai kiitoksia viranomaisilta.

Varsinaista yleisöä ei nähdä Finlandia-Ajossa vaan paikalla ovat kilpailutoiminnan kannalta välttämättömät henkilöt sekä akkreditoituneita median edustajia. Vermon ravintolakatsomoon voidaan kuitenkin nykyrajoitusten myötä ottaa paikalle asiakkaita, jotka voivat ravintolan tiloista seurata ravikilpailuja.

”Olemme olleet yhteydessä Rajavartiolaitokseen ja tehneet terveysturvallisuussuunnitelman, johon kaikki ulkomailta tulevat kilpailijat myös sitoutuvat. Tärkeintä on kuplan toteutuminen eli se, että kansainväliset vieraat ovat omissa oloissaan ja kaikista viranomaisten ohjeistuksista pidetään muutenkin kiinni”, Vermo Areenan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kommentoi.

Myös pääkilpailuun osallistuvien hevosten suhteen on tehty uusia järjestelyjä. Hevosten hyvinvoinnin varmistamiseksi ja kilpailijoiden tasapuolisen valmistautumisen takaamiseksi kaikki pääkilpailuun osallistuvat hevoset on velvoitettu saapumaan Vermon raviradan alueelle vuorokautta ennen starttia. Samanlainen käytäntö on ollut käytössä mm. Ruotsin Elitloppet-suurkilpailussa.

”Finlandia-Ajossa otetaan käyttöön järjestely, jolla halutaan taata kaikille hevosille tasapuoliset olosuhteet kilpailun valmistautumiseen. Ulkomaalaisvieraathan ovat aiemminkin saapuneet kilpailupaikalle valvottuihin olosuhteisiin noin vuorokautta ennen. Tällä uudella järjestelyllä halutaan myös vahvistaa kansainvälisen ravitapahtuman järjestämisen laatua Suomessa. Vermo näyttää tässä nyt esimerkkiä ja viesti sieltä on ollut, että hevosten taustajoukot ovat ottaneet asian vastaan positiivisesti”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen kertoo.