Hyppää sisältöön

Finlandia-Ajoon valmistautuvan Cameron Evon hoitaja Elli Haulivuori:” Ihan mahtavaa että kaksi hevosta saatiin tallista mukaan”

Superviikonloppu starttaa perjantaina Vermossa. Harri Koivusen valmennustallista Finlandia-Ajoon osallistuu peräti kaksi hevosta, kun Cameron Evo ja Sobel Conway starttaavat arvostetussa kilpailussa matkaan. Finlandia-ajo kilpaillaan perjantaina kello 21.45 alkaen. Tallin ja Cameron Evon valmistautumisesta Superviikonloppuun kertoo Elli Haulivuori.

Cameron Evon hoitaja Elli Haulivuori työskentelee tunteella ravitähden mukana. Perjantaina vuorossa on Finlandia-Ajo. Kuva:Hippos/Suvi Hakkarainen

Vermon Superviikonloppu starttaa perjantaina, jolloin ravien avauslähtönä nähdään lämminveristen Finlandia-Ajo. Harri Koivusen valmennustallista kilpailuun osallistuvat Cameron Evo ja Sobel Conway.

Cameron Evon hoitaja Elli Haulivuori elää vahvasti mukana hevosten kilpailusuorituksissa. Loppukesästä vahvaan vireeseen noussut Cameron Evon valmistautuminen perjantain suurkilpailuun sujui torstaina positiivissa merkeissä.

”Normaalia arkea, ihan hyvää kuuluu. Hevosia ajetaan, paljon on porukkaa treeneissä. Cameron Evo on hyväntuulinen ja ruoka maistuu”, Haulivuori kommentoi tallilta.

Cameron Evo saalisti kesällä muun muassa Joensuu-ajon voiton ja Kultaloimen kakkossijan, ja edellinen startti Ylivieskassa päättyi jälleen voittajaseremonioihin. Uuteen kauteen ori starttasi pitkältä, yli puolen vuoden tauolta. Vire tuntuisi olevan nyt kohdillaan. Valmistelut Finlandiaan tehdään huipputallissa varmalla rutiinilla, eikä mitään erityisiä virityksiä nähdä.

”Kaikki tehdään ihan normaalisti. Ainoa ero ehkä on, että päälähdön hevoset tulevat eri kyydillä. Mennään tosin monesti lauantaisin kahdella autolla, kun on enemmän hevosia”, kertoo Haulivuori.

Kaksi hevosta suomalaisvalmentajalta Finlandia-Ajoon on harvinainen saavutus. Vastaavaan on yltänyt historiassa esimerkiksi Pekka Korpi vuonna 1990 kun kilpailussa mukana olivat Friendly Face ja Express Ride. Kutsuja onkin arvostettu Turussa korkealle.

”On kyllä todella hienoa, ihan mahtavaa että kaksi hevosta saatiin tallista mukaan", tunnelmoi Haulivuori.

Suomen valmentajatilaston kärjessä komeilevalle Koivusen tallille suurkilpailut ovat tuttua kauraa. Cameron Evo nähtiin kesällä Suur-Hollola-ajon finaalissa, ja Sobel Conway taas osallistui St Michel -ajoon. Hoitajakin myöntää, että suurkilpailuihin tottuu, vaikka erityisesti yhden hevosen juoksut tuppaavatkin jännittämään.

”Kyllä tuon Cameronin startit jännittää ihan hirveästi. Lähdöt pystyn kyllä yleensä katsomaan kokonaan, se on jotenkin helpompi niin. Unohdan kuitenkin välillä hengittää maalisuoralla, niin se on paha”, naurahtaa Haulivuori.

Hoitaja on hitsaantunut 1,5 vuoden aikana vahvasti yhteen ravitähden kanssa. Monelle Cameron Evo on tuttu sitkeistä esityksistään kaviourilla, ja kotonakin hevonen vaikuttaisi esiintyvän edukseen.

”Se on tosi kiva hevonen, oikein symppis, ei mitään moitteita. Se on tuommoinen iloinen pörrötukka, kun sen harja vähän tuolla tavalla törröttää. Tämä on tosi kova hörisemään ja hirnumaan. Tulee monesti katsomaan ja juttelemaan ihmisille”, kuvailee Haulivuori työkaveriaan.

Isoa roolia Turun huipputallista Vermossa näyttelee myös Olli Koivunen, joka ohjastaa jokaisessa Superviikonlopun päälähdössä. Finlandiassa ohjastettavana toimii Sobel Conway, Tammaderbyssä BWT Divine ja Suuressa Suomalaisessa Derbyssä Callela Ikaros.

Ohjastajavirtuoosi lähtee viikonlopun suurkilpailuihin pilke silmäkulmassa. Pitkästä hiustyylistään tunnettu Koivunen lupautui nimittäin Jarkko Litmasen sosiaalisen median julkaisussa ajamaan itsensä täysin kaljuksi, jos joko Callela Ikaros, Cameron Evo tai Sobel Conway ylittävät lähdöissään maalilinjan ensimmäisenä.

Superlauantai Vermossa 4.-5.9.2020


Finlandia-Ajo, perjantaina 4.9.2020 kello 21.45, 1. palkinto 75 000 euroa

1. Le Gros Bill/Antti Teivainen (Ari Viander)

2. Double Exposure/Örjan Kihlström (Daniel Redén)

3. Hotshot Luca/Pekka Korpi 

4. Thai Profit/Hannu Torvinen (Kimmo Ahola)

5. Next Direction/Iikka Nurmonen (Timo Hulkkonen)

6. Lexus Dream/Ari Moilanen (Markku Nieminen)

7. Zarenne Fas/Santtu Raitala (Jerry Riordan)

8. Cameron Evo/Harri Koivunen 

9. Heart Of Steel/Peter Untersteiner

10. Sobel Conway/Olli Koivunen (Harri Koivunen)

Valmentajat suluissa.


Viikonlopun lähdöt ja tulokset löydät näppärästi Mobiili-Hepasta. Antennitelevision kanava MT26 lähettää ravit perjantaina 18.00-22.30 ja lauantaina 14.15-20.00. Ravit ovat nähtävissä myös suorana Veikkauksen TotoTV:n sekä maksullisten C More ja Ruutu+ palveluiden välityksellä. Perjantain ja lauantain raveista TotoTV lähettää Studio-lähetyksen asiantuntijoineen.


Lue myös: Kaksipäiväinen Superviikonloppu starttaa perjantaina Vermo Areenalla (1.9.2020)