Hyppää sisältöön

Finlandia-ajon voittajan kunniaksi soitettiin sekä Suomen Ruotsin kansallislaulut

Upean Finlandia-ajo kilpailupäivän kruunasi luonnollisesti kaikkien odottama kansainväliseen UET MASTERS -sarjaan kuuluva Finlandia-ajo. Mailin matkalla ajettava ja 110 000euron ykköspalkinnnolla höystetty kilpailu tarjosi todellisen jännitysnäytelmän. Lopulta voiton vei ruotsalaissuomalainen ruuna Pastore Bob ohjaajanaan Johan Untersteiner. Viisivuotiaan ruunan voittoaika oli 11,0a. Toiseksi ehti italialaistamma Peace of Mind ja kolmanneksi ranskalaistamma Billie De Montfort.

PastoreBob_voittotuuletus
Finlandia-ajon voittaja Pastore Bob ja Johan Untersteiner


Kilpailun ennakkokaavailuissa ulkomaalaiskolmikkoa radoilla 1-3 pidettiin vahvimpana. Niistä pisimmän korren alkukiihdytyksessä, joka lopulta jäi melko vaisuksi, veti ykkösradalta lähtenyt Pastore Bob. Tuntumassaan Peace of Mind ja Billie De Montfort. Parhaista asemista lähtenyt suomalainen Victory Bonsai jäi neljänteen sisälle.


Finlandia-ajon paras suomalainen oli Midnight hour joka tuli neljänneksi rattaillaan Iikka Nurmonen. 

 

Blom_lähdekorpi_onnitteluthalaus
Pia Blom-Johansson onnitteli Kari Lähdekorpea seremoniakehässä.

Vastoin ennakkoarvioita Finlandia-ajo ei ollutkaan tällä kertaa vauhdin huumaa. Ensimmäinen tuhat metriä täyttyi aikaan 12,5. Pitkä pätkä kilpailua ajettin rauhallisesti parijonossa. Takasuoralla kärkeä lähdettiin haastamaan takajoukoista, Uza Jozzelyn näytti nousevan vahvasti mukaan kärkitaistoon vanavedessään Heavy Sound. Näistä kahdesta vahvempi oli Heavy Sound, joka kuitenkin laukkasi dramaattisesti muiden jäädessä pussiin.
Voittaja Pastore Bob tulee ruotsista ja sen omistaa osittain Kari Lähdekorpi ja Rolan


d Svensson. Siten Vermon seremoniakehässä nähtiin myös suomalaisväriä. Voittajan kunniaksi soitettiin sekä Ruotsin, että Suomen kansallislaulut. Parivaljakko on yhteisomistanut useita muitakin hevosia, joista Pastore bob on voittajien mukaan ”paras”.


”Meillä on tällä hetkellä kuusi yhteistä hevosta, mutta huomenna ehkä enää viisi”, vitsaili Lähdekorpi kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ansaiten iloiset naurut Svenssonilta.

 

Finlandia-ajon voittaja kuittaa 110 000euron palkintorahat ja kutsun Elitloppetin finaaliin.

 

Pastore_bob_elitloppetkutsu
Finlandia-ajon voittaja sai kutsun Elitloppetiin.

 

Lähdön muiden osallistujien kommentteja.

 

Peace Of Mind olisi voinut lähteä vieläkin kovempaa, mutta Pastore Bobin selkä oli hyvä. Olisin toivonut kovempaa matkavauhtia. Onneksi oli tuuria eikä jäänyt ihan pussiin kuitenkaan, ja hevonen tuli hyvin toiseksi. Olen erittäin tyytyväinen hevoseen, jos olisin päässyt aiemmin ulos, Peace Of Mind olisi voinut voittaa, tammalla oli kaikki tallessa maalissa. Peace Of Mind starttaa  seuraavaksi Solvallassa Elitloppet –viikonloppuna, mutta missä lähdössä, se on vielä epävarmaa. (Alessandro Gocciadoro)

 

Heavy Sound pelästyi korvien avaamista. Siitä oli niin kauan, kun hevoselta on viimeksi avattu korvat. Meiltä hevonen on startannut vasta kaksi kertaa, eikä niissä ole tarvinnut korvia avata. Hevonen on nyt todella hyvässä kunnossa. Tänään meistä tuntuu raskaalta, mutta Heavy Sound pärjää varmasti jatkossa. Katsomme rauhassa jatkoa, en ole päättänyt missä kilpaillaan seuraavaksi. (Daniel Redén)

 

Olen tyytyväinen hevoseen, Midnight Hour sai nappijuoksun ja tuli kovaa loppua. Mutta seitsemää ajettiin viimeinen puolikas, vasta viimeiset 200 metriä ajettiin täysiä. Oli mahdoton ohitella niissä vauhdeissa. Midnight Hour oli paljon parempi kuin Seinäjoella, se tulii kovaa maaliin asti. (Iikka Nurmonen)

 

Uza Josselyn oli huippu hieno. Tammalla haluttiin ajaa mieluiten selästä. Kun tempo oli niin alhaista lähdössä, oli täysin mahdotonta kiriä ja saimme eteemme vielä huonon selänkin. Hevonen juoksi todella kovaa viimeiset parisataa metriä. Hevonen oli fantastisen hyvä. En vielä tiedä ajanko tätä Elitloppetissa, koska en tiedä saako joku minun vakioajokeistani kutsun Elitloppetiin. (Erik Adielsson)

 

Victory Bonsai oli todella hyvä. Taktiikkajuoksulla ei vaan saatu enempää tänään. Kaikki suunnitelmat voi hevosen kohdalla laittaa nyt uusiksi, tällä ei tarvitse iltaraveissa ajella. Seuraavaksi jatketaan Kuopiossa kahden viikon päästä. Olen tosi tyytyväinen hevoseen. (Marko Hakkarainen)

 

Etukäteen olin ajatellut ajaa joko keulasta tai selästä Billie De Montfortilla, mutta siinä ei ollut tarjolla kuin neljäs sisällä. En halunnut sinne pakittaa, joten ajoin tarkoituksella rauhassa johtavan rinnalla. Tamma oli erittäin miellyttävä ajaa ja olen tyytyväinen siihen tänään. (Jorma Kontio)

 

 

FINLANDIA –PÄIVÄN TULOKSET