Hyppää sisältöön

Finlandia-Ajon kymmenikkö koossa – suora lähetys rata-arvonnasta maanantaina

Next Direction ja Vernissage Grif St Michelin loppusuoralla 2020

Next Direction (5) ja Vernissage Grif (3) ottivat edellisen kerran yhteen St Michel -ajon loppusuoralla viime kesänä. Kuva: Hippos/Ida Laine

Sunnuntaina 9.5. ajettavaan TherMidas VET Finlandia-Ajoon on kutsuttu nyt kaikki kymmenen hevosta. Viimeiset mukaan kutsutut hevoset ovat ruotsalaisvalmentaja Stefan Melanderin tallin Click Bait sekä italialaisen Alessandro Gocciadoron valmentama Vernissage Grif, Vermo Areena kertoo tiedotteessaan.

Yhdysvalloissa syntynyt viisivuotias Click Bait pitää hallussaan Ruotsin tämän vuoden kärkiaikaa 09,8. Tulos syntyi pitkäperjantaina Färjestadissa, jossa Click Bait kukisti mm. jo Elitloppet-kutsun saaneen Don Fanucci Zetin. Viime vuonna Click Bait paineli 1.09-alkuisen tuloksen Elitloppet-ravien nelivuotiseliitissä ja Sprintterimestaruus-finaalissa.

Italialainen Vernissage Grif muistetaan viime vuoden St Michel -kakkosena lähdössä, jossa myös Finlandia-Ajossa mukana oleva Next Direction paineli hienon SE-ajan 08,9.

TherMidas VET Finlandia-Ajo tarjoilee kansainvälistä huippu-urheilua. Kymmenikköön kuuluu hevosten syntymämaiden mukaan kolme suomalaista, kaksi ruotsalaista, yksi yhdysvaltalainen, kolme italialaista ja yksi norjalainen.

Voittaja kuittaa 1620 metrin vauhtikisassa 110 000 euroa ja saa kutsun Tukholmassa Solvallan raviradalla toukokuun lopussa ajettavaan Elitloppetiin. TherMidas VET Finlandia-Ajoon oli tarjolla paljon hyviä hevosia.

”Viimeisten hevosten valitseminen oli tiukka tehtävä, sillä kiinnostuneita oli lopulta melkein kymmenen”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi taustoittaa.

”Positiivista on, että Finlandia-Ajo kiinnostaa, vaikka samalla on tietysti ikävää joutua jättämään niin monta hyvää hevosta ulkopuolelle.”

”Click Baitin ja Vernissage Grifin valinnassa korostuivat aiemmat vahvat näytöt nimenomaan lyhyen matkan huippulähdöistä. Molemmat ovat tehneet reippaita 1.10-rajan alituksia. Vernissage Grif laukkasi Seinäjoki Racessa, mutta eläinlääkärin tarkastuksessa oli kaikki kunnossa ja hevonen teki viime viikonloppuna hyvän hiitin Solvallassa.”

TherMidas VET Finlandia-Ajoon kutsutut hevoset:

Click Bait (syntymämaa Yhdysvallat) – valmentaja Stefan Melander
Dear Friend (Ruotsi) – valmentaja Johan Untersteiner
Grainfield Aiden (Suomi) – valmentaja Hannu Korpi
Hickothepooh (Norja) – valmentaja Trond Anderssen
Le Gros Bill (Suomi) – valmentaja Ari Viander
Milliondollarrhyme (Ruotsi) – valmentaja Fredrik B. Larsson
Next Direction (Suomi) – valmentaja Timo Hulkkonen
Ubertino Grif (Italia) – valmentaja Nina Pettersson-Perklén
Vernissage Grif (Italia) – valmentaja Alessandro Gocciadoro
Zarenne Fas (Italia) – valmentaja Jerry Riordan

Rata-arvonta suorana lähetyksenä

TheMidas VET Finlandia-Ajon rata-arvonta näytetään suorana lähetyksenä TotoTV:ssä ja Vermo Areenan Facebook-sivuilla maanantaina 3.5. klo 12 alkaen. Kotimaan joukkueesta ovat paikalla jännittämässä ja kertomassa tuoreet tunnelmat Grainfield Aidenin valmentaja Hannu Korpi sekä Ubertino Grifin valmentaja Nina Pettersson-Perklén.

Lisää Finlandia-Ajosta Vermo Areenan verkkosivuilla.