Hyppää sisältöön

Finlandia-ajo siirtyy ajettavaksi lauantaina 5.5.

Vermon kansainvälinen Finlandia-ravipäivä siirtyy ajettavaksi lauantaina 5.5. Samalla sunnuntaille 6.5. ajettavaksi siirtyvät Mikkelin ravit.

Kansainvälinen ravitapahtuma Finlandia-ajo oli tarkoitus ajaa Vermon raviradalla 6.5.2018. Perinteisesti tapahtuma on ollut kansainvälisenä pelikohteena siten, että Veikkaus on ollut Toto75-pelin toimeenpanija Suomessa ja Ruotsalainen peliyhtiö ATG on toiminut eri maiden pelaajien panosten yhdistäjänä.

Veikkauksen tavoitteena oli järjestää pelaaminen vastaavalla tavalla vuoden 2018 tapahtumaan. Viranomaisen tulkinnan mukaan tällainen järjestely on kuitenkin Toto-pelien sääntöjen vastainen. Näin ollen Veikkaus ei voi toimeenpanna yhteispohjoismaista Toto75-peliä Finlandia-ajoon.

Tämän seurauksena Finlandia-ajo ja Toto76-kierros siirretään ajettavaksi lauantaille 5.5. ja Mikkelin ravit siirtyvät sunnuntaille 6.5. Mikkelin raveissa pelataan Toto65-peliä.

Sunnuntain 6.5. yhteispohjoismainen Toto75-kierros ajetaan uusilla järjestelyillä Norjassa, jolloin kaikilla pohjoismailla on mahdollisuus osallistua kierrokseen. ATG osallistuu lauantain 5.5. Veikkauksen lähtökohtaisiin peleihin Finlandia-ajoon.

”Koemme, että muuttuneissa olosuhteissa saimme näin parhaan mahdollisen tuloksen aikaiseksi suomalaiselle raviurheilulle, pelaajille ja yhteispohjoismaisen yhteistyön kehittämiseksi. Veikkaus asettaa Finlandia kierroksen Toto76-peliin 76 000 euron suurtapahtuma-jackpotin ja Finlandia-Ajon Voittaja-peliin on tulossa lisäbonusta suurkilpailun korostamiseksi”, Toto-pelien tuotepäällikkö Juha Ahjolinna kertoo.

Vermon raviradalla uskotaan, että ravipäivän siirron myötä tapahtuman yleisömäärä voi nousta.

”Ravipäivän siirto tässä vaiheessa kautta aiheuttaa tietenkin erityisjärjestelyitä, mutta toisaalta lauantai on parempi päivä yleisölle. Ravipäivän tarjontaan kuuluu edelleen kaksi Ruotsin divisioonakarsintaa, mikä on tärkeää. Myös Ranskasta tuleville tähtihevosille tämä päivän siirto sopii”, Vermon raviradan toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson sanoo.

www.vermo.fi