Hyppää sisältöön

Finlandia-Ajo esitetään suorana Yle TV2 -kanavalla – Kavionjälkiä-ohjelma avaa katsojalle oven raviurheilun maailmaan

Tulevana lauantaina 4. toukokuuta raviyleisöä hemmotellaan TV-tarjonnalla laajasti. Kello 17.25–18.35 Yle TV2-kanavalla esitettävän Kavionjälkiä-ohjelman lisäksi kattavan paketin tarjoaa myös Digitan antenniverkon kanavapaikka 26.

Pastore_bob_voittaja2018
Vuonna 2018 Finlandia-Ajon voittanut Pastore Bob osallistuu Vermon suurkilpailuun myös tänä vuonna. Kuva: Hippos

Finlandia-päivän Kavionjälkiä-ohjelman juontaa urheilutoimittaja Hanna-Riikka Kaski. Lähetyksen asiantuntijaroolin hoitaa raviurheilun ja erityisesti hevoskasvatuksen monitoimimies Martti Ala-Seppälä. Ravilähdöt selostaa Juha Jokinen, ja varikolta tunnelmia yleisölle välittää Sara Perttunen.

Kavionjälkiä-ohjelman tuottajiin kuuluva Kalle Siira Storyteam Film & Television -tuotantoyhtiöstä kertoo, että ohjelmalla halutaan avata ovi raviurheiluun myös sellaiselle yleisölle, joka ei välttämättä seuraa tai tunne lajia tarkasti.

”Pyrimme avaamaan sitä maailmaa, jota ei radoilla näe. Sitä aikaa ja vaivaa, jonka ihmiset käyttävät hevosten hyvinvointiin ja toisaalta sitä kaikkea hyvää, minkä hevoset antavat ihmisille”, Siira sanoo.

”Urheilu on tietenkin isossa roolissa myös, koska ohjelman puitteina toimii vuoden isoimpia ravitapahtumia. Avainhevosiin ja niiden taustoihin tutustuminen ja jännitteen rakentaminen päälähtöihin ovat tärkeänä osana kaikkia ohjelmia.”

Uudet katsojat tulevat ohjelman välityksellä näkemään, miten kunnianhimoista ja tinkimätöntä ravihevosten valmentaminen ja hoitaminen ovat. 

”Se voi olla monelle yllättävää. Ravien parissa on mukana ihmisiä erilaisista lähtökohdista ja olosuhteista, ja pyrimme kertomaan heidän tarinoitaan ohjelmissa. Uskon, että ravien harrastajat nauttivat näistä tarinoista ja voivat oppia jotain uutta tutuistakin persoonista.”

Yle esittää kuluvana vuonna neljä lähetystä raviurheilun suurtapahtumista. Seuraavat lähetykset nähdään St Michelistä, EM-raveista sekä Kavioliiga Grand Prix -tapahtumasta.

Kalle Siira sanoo, että kussakin jaksossa painottuvat eri teemat.

”Finlandia-jaksossa kyse on kevään isosta kansainvälisestä suurkisasta, kun taas esimerkiksi St Michel on paitsi tasokas ravitapahtuma, myös eräänlainen keskikesän ravifestivaali piknik-alueineen ja intohimoisine fanijoukkoineen.”


Ensimmäinen Kavionjälkiä-ohjelma esitetään lauantaina 4. toukokuuta TV2-kanavalla kello 17.25–18.35.


Ravilauantain tarjonta kanapaikalla 26

Digitan antenniverkon kanavapaikka 26 palvelee raviyleisöä Finlandia-lauantaina jo kello 12.45 alkaen!

Tarjonta alkaa puolen tunnin mittaisella Betsarit-vihjeohjelmalla ja jatkuu suositun Satavarman erikoisjaksolla. Kello 14 starttaa lähetys Vermon Finlandia-raveista.


Veikkauksen TotoTV palvelee ravikatsojia vuoden jokaisena päivänä

TotoTV:stä esitetään suorana kaikki Veikkauksen pelikohteina olevat hevosurheilutapahtumat. Raviurheilua ja muuta hevosurheilua sekä Suomesta että ulkomailta esitetään TotoTV:ssä päivittäin yhteensä noin 12 tuntia. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin TotoTV:ssä esitetään myös studiolähetykset, joissa asiantuntijat ruotivat päivän ravikohteita ja keskustelevat samalla urheilun ajankohtaisista aiheista.

Veikkaus.fi:n lähetyksiä netissä voit seurata tietokoneen, tabletin tai mobiilin kautta. Veikkauksen etusivuilta on mahdollista ladata myös oma mobiilisovellus.

Näin pääset katsomaan ravilähetyksiä:


1. Rekisteröidy Veikkauksen etuasiakkaaksi osoitteessa veikkaus.fi. Rekisteröityäksesi sinun tulee olla yli 18-vuotias. 

2. Kirjaudu sisään Veikkauksen verkkopalveluun. Valitse ylävalikosta ensin Toto ja sitten TotoTV.

3. TotoTV avautuu erilliseen ikkunaan. Valitse listauksesta haluamasi ravilähetys.