Hyppää sisältöön

Euphoria ja Tuukka Varis iskivät kotiedun turvin ykköseksi Ponieliitissä

Killerin Eliitti -päivän avasi shetlanninponien Ponieliitti. Voitto meni Tuukka Variksen ohjastamalle, valmentamalle ja omistamalle Euphorialle. Toiseksi sijoittui pitkältä 140 metrin takamatkalta startannut Thorvald ja Maria Kiukas. Kolmas maalissa oli Strait’s Poker ja Väino-Kalle Korhonen.

Euforia Tuukka Varis Ponieliitti 09062018 J AL
Euphoria ja Tuukka Varis Killerin shettisten Ponieliitti 2018 voittajaseremonioissa. Kuva: Ravinetti/Anu Leppänen


Tuukka Varis otti Euphorialla porukan komentoonsa jo varhaisessa vaiheessa. Loppusuoralla ero Thorvaldiin kaventui, mutta kuusivuotias tamma kesti varmoin ottein maaliin saakka.

-Ei se minua hirveästi pelottanut, vaikka Thorvald lopussa lähestyi. Poni voitti tänään varmoin ottein, Tuukka Varis vakuuttelee.

Yhtä luottavaisesti Varis ei kuitenkaan lähtenyt tämän päivän koitokseen.

-Hieman mietteliäin mielin lähdin tämän päivän starttiin. Poni laukkasi viimeksi Vermossa hylkäykseen, mutta nyt kotiradalla se pysyi rauhallisena.

B-ponien voitto meni Kymenlaakson poniraviliigalle, kun Kattedals Isse haki etukaarteessa keulapaikan ja veti siitä maaliin saakka. Nina Hänninen ohjasti ja valmentaa kahdeksanvuotiasta ruunaa. Kovan kirin taustalta esitti Jenni Rautiaisen ohjastama ja valmentama Smedens Andiamo. Sen kiri pysähtyi loppukaarteen laukkaan. Ori nousi lopussa uudelleen toiseksi. Kolmas maalissa oli Ekstrands Bärgarn ja Saana Tuuri.

Kattedals Isse 09062018 J AL
Kymenlaakson Poniraviliigan Kattedals Isse ja Nina Hänninen B-ponien Killerin Ponieliitti 2018 voittoon uudella ennätyksellä. Kuva: Ravinetti/Anu Leppänen

-Poni oli tänään todella hyvä mennessään uuden hienon ennätyksen, Nina Hänninen iloitsi lähdön jälkeen.

-Se menee kotona todella kovia vauhteja, ja tiedän sillä olevan vielä varoja. Yritin säästää ennätystä tänään syksyn Poniruhtinuutta varten, mutta tänään oli ajettava uusi ennätys. Pelkäsin takaa tulevaa Smedens Andiamoa, sillä se kiri todella lujaa taustalta.

Teksti: Toni Sarkama