Hyppää sisältöön

Euforiasta A-ponien montén Suomen mestari – Ilona Rekilälle vuoden toinen SM-voitto

Seinäjoen Kuninkuusravien lauantai lähti käyntiin A-ponien montén Suomen mestaruudella. Euforia ja Ilona Rekilä hallitsivat kilpailua lähdöstä maaliin. Lopulta voitto irtosi ylivoimatyyliin ajalla 2.19,1.

Euforia Ilona Rekilä Seinäjoki 01082020 Kuva: Siiri Haapalainen
Ilona Rekilä ohjasti Euforian A-ponien montén Suomen mestariksi. Kuva: Siiri Haapalainen


Kuninkuusraviyleisö näki lauantaina A-ponien Suomen mestaruudessa varmasti yhden viikonlopun ylivoimaisimmista voitoista, kun Ilona Rekilä ohjasti Tuukka Variksen valmentaman Euforian montén Suomen mestariksi. Valjakko paiskasi kärkeen heti lähtökiihdytyksessä ja loppu oli pelkkää tyylittelyä. Voitto oli Euforian uran 14. ja kauden toinen. 

"Tiesin, että se on hyvä poni, mutta en ollut sitä ennen lämmitystä ajanut. Alussa se tuntui hieman epävarmalta, mutta kun otin viimeisen vedon, se tuntui tosi hyvältä. Olisi se päässyt varmaan vielä vähän kovempaa", Ilona Rekilä kehui Euforiaa. 

 

Ponin valmentajalla Tuukka Variksella ei ollut suuria ennakko-odotuksia lähtöön. 

 

"En osannut sanoa pärjääkö se, kun Euforialla on niin vähän kokemusta montesta. Euforia on omalaatuinen poni, joka vaatii napakan ja järkevän kuskin, tarkka pitää olla." Varis kehuu Rekilän suoritusta. 

 

Varis aikoo jatkaa raviharrastusta myös hevosten kanssa.

 

"Olen vähän saanut maistella isojen hevosten kyytiä, ja ilmoittauduin syksylle C-ajolupakurssille", hän kertoo.

Voitto oli 28. 12-vuotiaalle Ilona Rekilälle. Hän on voittanut tänä vuonna myös B-ponien montén Suomen mestaruuden Eragonilla Mikkelissä St. Michel raveissa. Euforia jatkaa sunnuntain A-ponien Suomen mestaruuteen. 

 

Ekslätts Sacrifice sijoittui montén Suomen mestaruudessa toiseksi, Jokimäen Citruuna oli kolmas.