Hyppää sisältöön

Euforia ravasi ponien Mini Elitloppetin voittoon

Euforia ja Ilona Rekilä perheensä kanssa Mini Elitloppetin seremonioissa. Kuva: Maisa Hyttinen

Elitloppet-lauantai käynnistettiin suomalaisjuhlilla, kun hämeenkyröläisen Ilona Rekilän valmentama ja ruotsalaisen Tindra Olssonin ohjastama Euforia voitti A-kategorian ponien Mini Elitloppetin.

Euforian voittoaika oli 2.06,2a, joka on samalla kauden kärkiaika shetlanninponeilla. Olsson ohjasti Euforiaa, sillä Ruotsissa A-kategorian ponien ohjastajien ikäraja on 15 vuotta. Ilona Rekilä täytti maaliskuussa 16 vuotta.

”Tämä oli todella hienoa ja merkitsi minulle paljon. Oli mahtavaa saada ohjastaa tämän yleisön edessä”, lainaohjastajana toiminut Olsson kommentoi.

Euforia on kilpaillut Rekilän valmennuksessa vuodesta 2022 alkaen, ja yhdessä he ovat voittaneet Mini Elitloppetin vuonna 2022 ja viime vuonna valjakko sijoittui täpärästi toiseksi.

”Osasin ennalta vähän odottaa, että se voi olla tosi hyvä, mutta kyllä se, kun ei itse aja, jännittää sata kertaa enemmän. Mini Elitloppet on ollut aina sellainen asia, minkä olen halunnut saavuttaa. Uskomattoman hieno poni”, Rekilä kertoi.

Euforia on kotimaisen ponikasvatuksen taidonnäyte, sillä tamman on kasvattanut Kristiina Kärki Hankasalmelta. Kärki palkittiin edellisessä Nuorisogaalassa vuoden 2023 parhaana A-ponikasvattajana. Ponin omistaa hämeenkyröläinen Tuukka Varis.

Kaikkiaan Euforian ura ennen Mini Elitloppetia on sisältänyt 91 starttia, joista 28 voittoa. Se on yksi kaikkien aikojen parhaista Suomessa syntyneistä raviponeista. Sen saavutuksia ovat Elitloppet-menestyksen lisäksi muun muassa Suomen mestaruus kärryillä ja montéssa eli raviratsastuksessa, Poniderby, ponien SuurHollola, MiniFinlandia ja Pony Seinäjoki Race. Vuonna 2012 syntynyt Euforia on uransa aikana juossut myös lukuisia Suomen ennätyksiä.