Hyppää sisältöön

Espérer I´Avenir Laatuarvostelun 2019 estevoittaja

Tarja-Tuulikki Lehtonen ja Pasi Nurmi uusivat viime vuoden voiton Laatuarvostelun avauspäivän päätteeksi. Tänä vuonna Lehtonen ja Nurmi nähtiin voittajaseremonioissa hevosen Espérer I´Avenir kanssa. Laatuarvostelun estepäivänä sijoittui yhteensä neljä hevosta. Tapahtumat jatkuvat huomenna sunnuntaina askellajihevosten suorituksilla.

Espérer I´Avenir tulee jäämään ratsastaja Pasi Nurmen kisahevoseksi ennen jalostusuraa. Kuva Pirje Fager-Pintilä


Viime vuoden estevoittaja Sweetheartin kasvattaja Tarja-Tuulikki Lehtonen sekä ratsastaja Pasi Nurmi nähtiin jälleen Laatuarvostelun voittajaseremonioissa. Tänä vuonna voittajan loimea pääsi kantamaan Holsteinertamma Espérer I´Avenir (Nabab de Reve).

- Tavallaan menestys ei yllättänyt, mutta Pasin ollessa Saksassa treenaamassa olen sillä itse vain paljon maastoilllut. Lisäksi se oli kesän laitumella, joten ensin harkitsimme osallistumista. Tiesin hevosen olevan hyvä estehevonen, mutta näin hieno suoritus oli kyllä vähän yllätys. Tuntuu todella ihanalta, Espérer I´Avenirin omistaja-kasvattaja Tarja-Tuulikki Lehtonen iloitsi kokonaispisteiden keskiarvosta 8,71.

 

- Voittaja oli erityisen hyvä hevonen, pidin siitä todella paljon. Erityisen hevosesta teki se, että ei ollut väliä minkä etäisyyden se otti esteeseen, tekniikka pysyi aina samana. Se tarkoittaa, että hevosella on sisäänrakennettuna luonnollinen käynti, ravi, laukka ja hyppy. Se on paras mahdollinen yhdistelmä, joten sillä hevosella tulee olemaan valoisa tulevaisuus, kommentoi estehevosia arvostellut ruotsalaistuomari Mikael Nolin.

 

Jaetulla toisella sijalla olivat parhaana FWB-hevosena palkittu tamma Backwoods Diamond Kiss (Diarado) ja WPN-tamma Karleen Van Solbackas (Arezzo). Backwoods Diamond Kissin on kasvattanut Anna Kärkkäinen ja sen omistaa hevosta ratsastanut Maria Salminen. Tamma Karleen Van Solbackas (Arezzo) omistaja on APH Invest ja kasvattaja Anneke von Frenckell-Mikkola. Laatuarvostelussa sijoittui yhteensä neljä hevosta, joista viimeisen palkinnon nappasi Hannover-tamma Stolzenburg E (Stolzenberg), jonka on kasvattanut Peter Enge.

 

Tulokset

Laatuarvostelu 4-vuotiaiden estetulokset

 

Sunnuntaina vuorossa askellajihevoset

Laatuarvostelu sekä Kyvyt Esiin –finaalit jatkuvat huomenna sunnuntaina 6. lokakuuta askellajihevosten päivän merkeissä. Sunnuntaina kaksipäiväistä suoritustaan jatkavat myös kenttähevoset Wertherina, Bahalou Z ja Katti's Organza. Kenttähevoset nähdään omassa luokassaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa.

 

Aikataulu

Laatuarvostelu sunnuntai 6.10.2019 Askellajihevoset

 

Lisätietoja

KÄSIOHJELMA

www.finnishwarmblood.fi/laatuarvostelu

Facebook-tapahtumasivu

 

 

Molemmat Kyvyt Esiin voittajat Chacoon Bluen jälkeläisiä

Kyvyt Esiin –estefinaalivoittaja 2-vuotiaissa oli FWB-tamma Aroha Caramel (Chacoon Blue) ja 3-vuotiaissa FWB-tamma Beldaran (Chacoon Blue).

- Ilokseni täytyy todeta, että tänään nähdyt 2- ja 3-vuotiaat olivat hyvin kehittyneitä ikäisekseen sekä hyvin valmisteltuja. Pidin siitä mitä näin, Mikael Nolin kehui.

 

Kyvyt Esiin presented by Remeo 2-vuotiaiden estetulos

Kyvyt Esiin presented by Remeo 3-vuotiaiden estetulos

 

Lisätietoja

www.finnishwarmblood.fi/kyvyt-esiin

 

 

Tapahtuma lähetetään myös livenä

Laatuarvostelun liikkuvan kuvan taltioinnista vastaa 2019 Haven Yhtymä. Tapahtuman livelähetys on nähtävissä osoitteessa haven.fi sekä Ruutu+ palvelusta. Jokaisella hevosen omistajalla on mahdollisuus tilata omasta hevosestaan editoitu videokooste hintaan 20€ / hevonen.

 

Laatuarvostelu sekä Kyvyt Esiin –finaaleihin on vapaa pääsy. Tapahtumapaikkana toimii Ratsastuskeskus Aino (Maamiehenkatu 14, Järvenpää).