Hyppää sisältöön

Espanjan tähtiravuri Trebol uusi voittonsa Kouvolan Kymi GP:ssä

Yksi vuoden kovimmista suomalaisista ravilähdöistä, Kymi Grand Prix ravattiin Kouvolassa lauantaina. Sadesäässä viime vuoden voittonsa uusi Espanjan raviurheilun lähettiläs Trebol, joka ravasi 2100 metriä aikaan 12,0a/2100m. Maalisuoran tiukassa taistelussa Trebol löi Univers de Panin ja suosikki Timokon. Neljännestä ulkoa väkevän kirinsä aloittanut Trebol ansaitsi voitostaan 85 000 euroa.

Trebol2
Trebol (5) kiri maalisuoralla ohi Univers de Panin (4) ja Timokon (8).

"Tuntuu täysin uskomattomalta voittaa tämä lähtö toisen kerran. Trebol on perheemme hevonen, joka on antanut meille uskomattoman paljon ja teki taas ihmeellisen juoksun. Maaliintulo oli todella tiukka enkä tiennyt, että ehdimmekö ykköseksi. Univers de Panin ohjastaja Philippe Daugeard onnitteli kuitenkin minua ja ajattelin, että uskottava se on, voitimme", ohjastaja Gabriel Pou Pou ihasteli.

"Meitä kiinnostaisi kovasti tulla heinäkuussa uudestaan Suomeen St Micheliin, jos saamme kutsun sinne. Tulevaisuudessa toiveena on päästä mukaan Prix d´Ameriqueen, mutta sinne päästäkseen oriin pitää vielä kasvattaa voittosummaansa. Kouvolassa on upeaa käydä ja haluan kiittää ravirataa hienoista järjestelyistä sekä siitä, että olemme saaneet tulla tänne kahdesti. Hevosta seurataan kotimaassamme innokkaasti ja nämä voitot merkitsevät paljon."

Tulokset
Kymi Grand Prix 2016


1. Trebol / Gabriel Pou Pou 12,0a/2100m - 85 000 euroa
2. Univers de Pan / Philippe Daugeard 12,0a - 35 000 euroa
3. Timoko / Björn Goop 12,0a - 17 000 euroa
4. Mellby Viking / Jorma Kontio 12,1a - 8 500 euroa
5. Pascia' Lest / Pietro Gubellini 12,1a - 4 500 euroa
6. Quick Fix / Christoffer Eriksson 12,2a
7. Surprise Lord / Ari Moilanen 12,3a
8. Oasis Bi / Claes Svensson 12,3a
9. Seabiscuit / Mika Forss 13,3a
10. Onirique / Tommi Kylliäinen 13,5a

Vaikka Univers de Pan koki niukan tappion pääkilpailussa, Kymi GP oli menestys ranskalaiselle Daugeardin tallille. Tallin toinen tähti Solea Rivelliere löi Jouni Kaikko Memorialissa johtaneen Venicen ja vei 10 000 euron palkinnon huiman juoksun päätteeksi.

SoleaRivelliere3
Solea Rivelliere (8) kukisti Venicen huipputammojen taistelussa.

Ravikuningas Jokivarren Kunkku hallitsi Valiodivisioonafinaalia johtopaikalla ja otti 10 000 euron palkinnon. Ori jatkaa muiden huippusuomenhevosten kanssa juhannuksena Härmän PowerParkin uudessa suurkilpailussa Nordic Kingissä.

Pronssi- vastaan Kultadivisioonafinaali ravattiin 3100 metrin matkalla. Tip Chip jaksoi selvästi parhaiten ja karkasi upealla kirillä muiden tavoittamattomiin sekä 10 000 euron arvoiseen voittoon. Maffioso Face debytoi Suomessa kakkossijalla.

Nelivuotislähdössä Conny Sisu sai todella vaativan juoksun, mutta runnoi siitä piittaamatta upeaan voittoon tuloksella 13,8a/2100m. Kolmivuotislähdössä Markku Niemisen ohjastama Callela Eliza hallitsi johtopaikalla ja voitti ennen tallikaveriaan Callela Leonardia.

ConnySisu5
Conny Sisu

Myös Antti Ojanperän tallille lauantai oli menestyksekäs, sillä Jokivarren Kunkun ja Maffioso Facen menestyksen lisäksi Inspis Arioso ja Evartti voittivat lähtönsä.

Tapahtumat avanneessa ponilähdössä Ekslätts Sacrifice ravasi SE:n 2.04,8a.

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Kymi Grand Prix videoarkistossa