Hyppää sisältöön

Esittelyssä vuoden 2020 St Michel-ajon osallistujat

St Michel-ajossa nähdään kahdeksan kivenkovaa lämminveriravuri. Suomea edustavat Sobel Conway, Hotshot Luca sekä Next Direction. Ruotsia edustavat Makethemark, Missle Hill ja Antonio Tabac. Italiaa edustaa Vernissage Grif ja Norjaa Moni Viking. Lähdön voittaja vie nimiinsä 70 000 euron ykköspalkinnon. Jos voittaja alittaa Mikkelin rataennätyksen 09,3 on voittajalle luvassa 10 000 euron rataennätysbonus.

Sobel Conway. Kuva:Ida Laine

Sobel Conway (Suomi)

 

kasvattaja: Ove Ekelund

omistaja: KM Hästfarm i Holm AB & Ylitalo Garden's Stable Oy
valmentaja: Harri Koivunen

ohjastaja: Olli Koivunen

 

Vuosi sitten Suomeen ja Harri Koivusen talliin siirtynyt ruuna löysi uudessa kotimaassaan heti uusia vaihteita ja kulki elokuussa Porissa jo 09,7-vauhtia. Loppuvuosi toi vielä neljä täysosumaa lisää. Tällä kaudella samaa vauhtia ei ole ruunalta vielä nähty, mutta edellytykset ovat olemassa ja lyhyt starttiväli voi saada Olli Koivusen ajokin syttymään huippumenoon jo nyt.Makethemark.Kuva:Hippos/Hanna Viskari

Makethemark (Ruotsi)

 

kasvattaja: AB NIAN

omistaja: Stall NIAN
valmentaja: Petri Salmela

ohjastaja: Ulf Ohlsson

 

Loistokauden viime vuonna tehneen Makethemarkin suuri täysosuma tuli juuri St Michel-ajossa. Åby Stora Prisin ja muutaman muun ison kilpailun kakkossijat nostivat Petri Salmelan suojatin kausiansiot yli 3,7 miljoonaan Ruotsin kruunuun. Tämä kausi alkoi vakuuttavalla voitolla Solvallassa, mutta on jatkunut sittemmin vaihtelevasti. Kesäkuussa Bodenista oli tuomisina kelpo esityksellä taas kakkossija, mutta Kymi GP:ssä tuli laukka.


Vernissage Grif. Kuva: Anne Ehlert

Vernissage Grif (Italia)

 

kasvattaja: Il Grifone Srl

omistaja: Gennaro Riccio
valmentaja: Alessandro Gocciadoro

ohjastaja: Alessandro Gocciadoro

 

Varennen poika on pohjoisessa Euroopassa vielä tuntematon nimi, mutta enää tuskin tämän kisan jälkeen. Se ei ole ollut mikään ikäluokkatähti, mutta keväällä Alessandro Gocciadoron talliin siirryttyään kuusivuotiaan pyörä on alkanut pyöriä vinhaa vauhtia. Kolme peräkkäistä voittoa kesäkuussa, joista viimeisin murskaavalla esityksellä ja hurjalla 09,4-ajalla voivat tietää isäpapan rataennätykselle kylmää kyytiä Mikkelin uusitulla ovaalilla.


Hotshot Luca  Pekka Korpi kuva iita-maria ahtiainen
Hotshot Luca. Kuva:Iita-Maria Ahtiainen

Hotshot Luca (Suomi)

 

kasvattaja: Ravitalli Suuronen Oy

omistaja: Pentti Pietilä
valmentaja: Pekka Korpi

ohjastaja: Pekka Korpi

 

Aikansa varsatähti Hotshot Lucan urakehitys vaikutti kelpo menestyksestä huolimatta jo hieman laskusuuntaiselta, mutta Pekka Korpi on saanut oriin palikat järjestykseen kuusivuotiaana ja Suur-Hollola-ajon kakkossijan myötä kausiansiot hipovat jo 100 000 euroa. Juhannuksena Härmässä se pesi johtavan rinnalta kovia hevosia 10,5-tuloksella, joten Ravitalli Suurosen kasvatin paluu kotikulmille kovimpaan mahdolliseen kisaan on ansaittu.


Next Direction. Kuva:Hippos/Hanna Viskari

 Next Direction (Suomi)

 

kasvattaja: Jalohepo Oy

omistaja: Team Look The Winners
valmentaja: Timo Hulkkonen

ohjastaja: Iikka Nurmonen

 

Viime vuonna kansainväliseen eliittiin murtautunut Next Direction nappasi kakkossijat niin Finlandia-ajosta, Kymi GP:stä kuin St Michelistäkin. Suomen mestaruuteen kautensa päättäneen ruunan vuosi 2020 alkoi Ruotsissa heti kultadivisioonavoitolla, mutta loppukevät ei sujunut enää odotetunlaisesti. Pieneltä huililta viime lauantain suoritus oli vielä tasainen, mutta Mikkelissä saatetaan nähdä jo tutun terävä Leppävirran ruuna.


Missle Hill. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Missle Hill (Ruotsi)

 

kasvattaja: Silver Linden Farms

omistaja: Stall Zet
valmentaja: Daniel Redén

ohjastaja: Johan Untersteiner

 

Missle Hill aloitti Pohjoismaissa Vermon Glenn Kosmos Memorialin kakkosella viime vuonna ja teki sen jälkeen harvakseltaan kilpaillen vahvan kauden. Viisivuotiaana Daniel Redénin valmentama jenkki on murtautunut jo absoluuttiselle huipulle, sillä voitokkaan aloituksen jälkeen se sai kutsun Elitloppetiin, jossa raivasi tiensä finaaliin asti. Heinäkuun alussa kuolemanpaikalta Lindesbergin kesäradalla syntynyt 10,3-voittotulos lupaa Mikkeliin huippuvauhtia.


moni viking kymi gp 2020 kuva juho hämäläinen
Moni Viking. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Moni Viking (Norja)

 

kasvattaja: Jan Lyng

omistaja: Jan Lyng
valmentaja: Björn Goop

ohjastaja: Hannu Torvinen

 

Moni Viking kilpaili talvella menestyksekkäästi Ranskassa, mutta Björn Goopille siirryttyään ori on löytänyt vielä lisäpykälän. Huhtikuun lopun avauskisan hurja kiri sai jatkoa Harper Hanoverin lähdössä Elitloppet-viikonloppuna, jonka seitsemänvuotias voitti ME-ajalla 11,9/3180 metriä. Kymi GP:n kolmossijalla ori osoitti ehtivänsä lyhyemmälläkin matkalla, joten uran toista mailin kisaakin seurataan mielenkiinnolla.antonio tabac kymi gp 2020 kuva juho hämäläinen
Antonio Tabac. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Antonio Tabac (Ruotsi)

 

kasvattaja: Gerth-Ove Karlsson

omistaja: Tomas Haanpää
valmentaja: Jörgen Westholm

ohjastaja: Mika Forss

 

Antonio Tabac löi itsensä ruotsalaisen raviyleisön tietoisuuteen 75-voitoilla pari vuotta sitten nousten aina ykköstasolle asti. Vaisun viime kauden jälkeen ori on syttynyt Jörgen Westholmille siirryttyään taas hurjaan menoon. Pari päivää ennen Elitloppetia Mika Forss hurjasteli sillä Hagmyrenissä 09,5-tuloksen ja Bodenin suurkilpailussa jäi taakse kovia nimiä. Kouvolassa juoksunkulku ei suosinut, mutta Mikkelissä tuulennopea menijä on taas valmis mainetekoihin.