Everlasting Boogie. Kuva: Juho Hämäläinen

Omistaja: First Ready Cash
Valmentaja: Kenneth Danielsen
Hoitaja: Päivi Pihlgren
Ohjastaja: Antti Teivainen

Karsintapäivän suurimmasta yllätyksestä vastasi Kenneth Danielsenin valmentama Everlasting Boogie, joka selätti kirivaiheessa EL Kickoffin ja Halley Wanian. Ruuna lähti karsintaan vaatimattomilla 1 600 euron ansioilla, mutta todisti jälleen sen faktan, että hevoset eivät voittosummiaan tiedä. Everlasting Boogien sukutausta on mielenkiintoinen, sillä sen vuotta vanhempi sisko on hurjaluokkainen Dusktodawn Boogie. Tamma muistetaan muun muassa viime vuoden Tammakriteriumin sankarittarena ja muutaman viikon takaisena Derbyvoittajana.

Ohjastaja: Mika Forss

Jukka Hakkaraisen valmentama Massimo Hoist oli karsintojen voittajista nopein, tuloksella 15,0. Urallaan kahdeksan kertaa kilpaillut ori ei ole jäänyt vielä kertaakaan ulos kolmen parhaan joukosta. Ykkössijoja Muscle Hillin pojalle on kertynyt viisi. Rahallisesti arvokkaimpia voittoja ovat olleet Kriterium-karsinnan kärkisija sekä täysosuma Forssan Kuninkuusravien kolmivuotislähdöstä. Massimo Hoistin emä Venice voitti urallaan muun muassa Tammakriteriumin sekä kahdesti Suur-Hollola-ajon ja St.Legerin, joten geenit ovat kunnossa.

Ohjastaja: Iikka Nurmonen

Juuso Holttisen treenaama Trailblazer aloitti uransa jo kaksivuotiaana, keräten kaviourilta kaksi kakkossijaa ja yhden kolmossijan. Kolmivuotiskautensa Trailblazer starttasi toukokuussa ja kehittyi kesän aikana hienosti, mutta pilasi menestysmahdollisuuksiaan loppusuoran laukkoihin. Kriterium-karsintaan ori palasi kahden epäonnistumisen jälkeen parin kuukauden paussilta. Tauko teki hevoselle hyvää, sillä Trailblazer otti tyylikkäällä kirillä uransa ensimmäisen kärkisijan, karsintojen toiseksi kovimmalla voittotuloksella 15,1.

Ohjastaja: Olli Koivunen

Karsintalähdössä suursuosikki Ava Di Alessian kirivaiheessa selättänyt Crepe Match saapuu Kriterium-finaaliin Harri Koivusen laatutallista. Ori käynnisti uransa helmikuussa kotiradallaan Turun Metsämäessä kakkossijalla, mutta aloitti vasta kesällä hieman säännöllisemmän kilpailemisen. Kesäkuussa Crepe Match ravasi voiton Kokemäellä ja jatkoi kultakannassa myös heinäkuussa Turun Nuorten Sarjassa. Elokuussa ori voitti Teivossa Kriterium-kokeen. Viimeisimmät kaksi kisaa ovat kartuttaneet Crepe Matchin tiliä komeasti 11 000 eurolla.

Ohjastaja:Pekka Korpi

Pekka Korven valmentama Corazon Combo aloitti uransa jo kaksivuotiaana, voittaen kaikki seitsemän kilpailuaan. Voittotehtailu jatkui myös kolmivuotiskaudella, kunnes heinäkuussa Eskilstunan E3-finaalissa Bedazzled Sox löi putken poikki, jättäen Corazon Combon toiseksi. Örebron E3-finaalissa Corazon Combo oli kolmas. Kaikki muut kilpailunsa Express Duon poika on voittanut. Kaikkiaan kärkisijoja on kertynyt 15 kappaletta, ja voittosumma on kivunnut jo lähes 200 000 euroon. Kriterium-karsinnassa ori oli piikkipaikalta vakuuttava.

Carla Combo. Kuva: Juho Hämäläinen

Carla Combo

Omistaja: Smokewalley Oy
Hoitaja: Jenina Hamari
Ohjastaja: Janne Korpi

Ruotsissa alku-uransa kilpaillut ja tammikuussa Solvallan valloittanut Carla Combo debytoi kotimaan kaviourilla heinäkuussa, sijoittuen Jokimaan Tammahambossa toiseksi Ava Di Alessian jälkeen. Tammakriteriumin karsinnassa Carla Combo ravasi voittoon ja oli finaalissa toinen, jälleen Ava Di Alessialle häviten. Kriterium-karsinnassa tamma oli keulasta hyvä kakkonen. Pekka Korven valmennettava on tehnyt tasaisen laadukasta jälkeä kaikissa Suomen kilpailuissaan, Kriterium-karsinnan hopeasija oli jo kuudes peräkkäinen kaksarisijoitus.

Ohjastaja: Hannu Torvinen

Supertamma Ava Di Alessia teki komean tilin jo kaksivuotiskaudella, kun neljä kisaa tuotti yhteensä 16 500 euroa. Kauden kohokohta oli Kasvattajakruunun finaali, jossa tamma oli toinen Halley Wanian jälkeen. Kolmivuotiskaudella Ava Di Alessian meriittilistalle on lisätty Tammahambon ja Tammakriteriumin täysosumat. Kaikkiaan voittoja on kertynyt tällä kaudella jo seitsemän, ja vuositienestit ovat kivunneet jo 57 000 euroon. Kriteriumin karsinnassa Ava Di Alessia koki yllätystappion Crepe Matchille, ollen kuitenkin hyvä toinen.

Ohjastaja: Jarmo Saarela

Timo Korvenheimon virittelemä Phantom Opera aloitti uransa jo kaksivuotiaana, kilpaillen peräti seitsemän kertaa. Kausi sujui varsin mukavissa

merkeissä, sillä tienestejä kertyi lähes 17 000 euroa. Ori voitti Baby Kriteriumin ja sijoittui SHKL Hevosenomistajapokaalissa kolmanneksi. Tänä vuonna Phantom Opera on ehtinyt voittaa kahdesti, uratienestit ovat kivunneet jo 42 500 euroon. Elokuun lopulla ori oli hyvä toinen Oulu Express -finaalissa Halley Wanian jälkeen. Kriterium-karsinnassa ori hävisi vain lujaa kirineelle Yuvarajahille.

Ohjastaja: Emma Väre

Emma Väreen valmentama Yuvarajah on löytänyt huippuvireen juuri oikeaan aikaan. Ruuna otti uransa avausvoiton elokuun lopulla Turun Nuorten Sarjasta. Hienot esitykset saivat jatkoa myös Kriteriumin karsintalähdössä, kun Yuvarajah tykitti terävällä kirillä kärkeen. Maharajahin pojan sukua kelpaa esitellä, sillä ruunan sisaruksiin kuuluvat muun muassa voitokas Radetzky ja Kuopio Stakesin sankari Imperator. Hieman kauempaa sukupuusta löytyy myös Kriterium-voittajia Inspiration Riden ja Target Hossin kaltaisten huippunimien johdolla.

Callela Nelson. Kuva: Juho Hämäläinen

Callela Nelson

Kasvattaja: Hannu Nivola
Hoitaja: Henna Soininen
Ohjastaja: Jukka Torvinen

Jukka Hakkaraisen treenaama Callela Nelson esitteli lahjojaan jo kaksivuotiaana, kun se lopetteli avauskisassaan keulapaikalta Kuopion talviradalla 15,5-vauhtia ja otti niukan, mutta hallitun voiton. Kolmivuotiskaudella Callela Nelson on tehnyt 15 000 euron tilin. Rahallisesti kauden toistaiseksi paras saavutus on Oulu Expressin kolmossija. Beer Summitin poika on päässyt myös tänä vuonna kertaalleen voiton makuun, täysosuma tuli Kaustisen Toto75-ravien Nuorten Sarjassa. Kriterium-karsinnassa ruuna hävisi vain Corazon Combolle.

Ohjastaja: Santtu Raitala

Kaksivuotiaana Kasvattajakruunun voittanut ja SHKL:n Hevosenomistajapokaalissa toiseksi sijoittunut Halley Wania on tienannut lähes 100 000 euroa. Tällä kaudella Markku Niemisen valmennettava on menestynyt myös Ruotsissa. Tamma oli Eskilstunan E3-finaalissa hyvä kolmas ja kartutti tiliään vajaalla 25 000 eurolla. Kauden toistaiseksi ainoa voitto on peräisin Oulu Express -finaalista, jonka tamma voitti kilpailuennätyksellä. Kriterium-karsinnassa Halley Wania oli tasaisesta rintamasta toinen, häviten vain yllättäjä Everlasting Boogielle.

Ohjastaja: Tommi Kylliäinen

Kriterium-karsinnassa vain Trailblazerille hävinnyt ja kakkossijan myötä hienosti finaaliin venynyt Sands Gangster viihtyy jatkuvasti aivan kärkisijoilla. Winter Harborin poika on kilpaillut urallaan yhdeksän kertaa ja ollut yhtä vaille kaikissa kilpailuissa kolmen parhaan joukossa. Kertaalleen Sands Gangster on jäänyt neljänneksi, mutta rahaa on tullut tasaiseen tahtiin kaikista uran kisoista. Kolmesta voitosta arvokkain on peräisin Lahden Nuorten Sarjasta maaliskuulta, tuolloin Tero Pohjolaisen valmennettava kuittasi 3 000 euroa.

Esittelytekstit: Harri Haavisto