Hyppää sisältöön

Esittelyssä B-ponien 5-vuotismestaruuden osallistujat 2021

Kuva: Hippos / Roosa Kervinen.

5-vuotiaiden B-ponien kauden pääkilpailu 5-vuotismestaruus ravataan Turun Metsämäen raviradalla tulevana lauantaina Pohjoismaiden mestaruusraveissa. Lähtö ajetaan 1600 metrin ryhmäajona ja ikäluokan mestari ratkaistaan tänä vuonna seitsemän B-ponin kesken. Mukana on muun muassa viime vuonna 4-vuotismestaruuden nimiinsä vienyt Tusens Monaldo M. 5-vuotismestaruus ravataan lauantaina 9.10. klo 16:40.

Vuoden 2021 B-ponien 5-vuotismestaruuden osallistujat:

Bonnie Wee ja Katariina Säteri. Kuva: Hippos / Maisa Hyttinen.
Bonnie Wee ja Katariina Säteri. Kuva: Hippos / Maisa Hyttinen.

Nro 1. Bonnie Wee

Valmentaja: Katariina Säteri

Omistaja: Katariina Säteri

Ohjastaja: Katariina Säteri

Kasvattaja: Linda ja Laura Mattila

Hoitaja: Johanna Säteri

”Ihan hyvillä mielin lähdetään Turkuun. Lähtöpaikka on huono meille ja olisin toivonut ulointa rataa. Pommi on aika herkkä poni ja kuumuu helposti. Välillä sen pää vie kovempaa kuin jalat, joten paha lähtölaukka on melko varma. Jos ponia ei hylätä, voi totosija olla mahdollinen. Kaikki ponit ovat hyviä tässä lähdössä ja sieltä voi jokunenkin parantaa tähän lähtöön merkittävästi. Pommi tuli meille tämän vuoden helmikuussa. Paras yhteinen muisto on heinäkuulta, kun Pommi juoksi Tampereella Gli Grand Prix lähdössä. Odotukset olivat tosi alhaalla, koska poni oli köhinyt viikkoa aikasemmin. Paalulta mentii kierros johtavan rinnalla, kunnes keulaponi laukkasi. Siitä mentiin sitten viimeinen kaarre yksin ja se jäi odottelemaan kavereita. Voitto kuitenkin tuli se aika jäi vain  0,8 s. 5v. tammojen Suomen ennätyksestä. Uran päätavoite on saada näin lahjakkaasta tammasta vielä jonakin päivänä poniruhtinatar”- Katariina Säteri.

Goldenwild’s Blacjack. Kuva: Hippos / Pinja Syrjänen.
Goldenwild’s Blacjack. Kuva: Hippos / Pinja Syrjänen

Nro. 2 Goldenwild´s Blackjack

Valmentaja: Terhi Lipponen

Omistaja: Jates Stable

Ohjastaja: Bea-Noora Kyynäräinen

Kasvattaja: Merja Kaappola

”Lauantaina lähdetään matkaan ihan hyvillä mielin, mutta ilman mitään menestyspaineita ja lähinnä altavastaajien asemassa kovassa lähdössä. Lähtöpaikka on hyvä ja viime startissa poni lähti hyvin auton takaa. Ponilla on takana tosi rikkonainen vuosi, kun sitä on lähinnä kuntoutettu eikä olla päästy starttaamaan kuin kerran tänä vuonna ennen tätä starttia.Poni tuli meidän omistukseen 2-vuotiaana, mutta oli viime kauden valmennuksessa muualla. Ponin kanssa koitetaan ajaa tämän lisäksi vielä ainakin yksi startti tälle vuodelle ja sen jälkeen jäämme starttitauolle ja isommat tavoitteet asetetaan 6 vuotiskaudelle” – Terhi Lipponen.

Dites Zot. Kuva: Hippos / Netta Timonen.
Dites Zot. Kuva: Hippos / Netta Timonen.

Nro. 3  Dites Zot

Valmentaja: Väinö-Kalle Korhonen

Omistaja: Miina ja Iida Katajisto

Ohjastaja: Ilona Rekilä

Kasvattaja: Helen Einarsson

”Ihan ok fiiliksillä lähetään kisaan osallistumaan ja lähtöpaikka ihan ok. Ainut tavoite olisi päästä ravilla maaliin ja ehjinä takasin radalta pois. Yhteinen matka ponin kanssa alkoi vuoden 2021 tammikuussa, kun poni meille saapui. Hyviä muistoja ponin kanssa on monia. Hyviä sijoituksia on tullut ja poni vähän varmistunutkin . Tämä kilpailu jää ponin viimeiseksi minun valmennuksessani” – Väinö-Kalle Korhonen.

Tusens Monaldo M ja Noora Rantala. Kuva Hippos / Seinäjoen Ravikeskus.
Tusens Monaldo M ja Noora Rantala. Kuva Hippos / Kirsi Kantokoski.

Nro. 4 Tusens Monaldo M

Valmentaja: Noora Rantala

Omistaja: Noora Rantala

Ohjastaja: Noora Rantala

Kasvattaja: Stuteri Tusen

Hoitaja: Noora Rantala

”Hyvin mielin lähdetään Turkuun. Ruuna on juossut nyt nousujohteisia startteja Vermon hylyn jälkeen. Lähtöpaikka on meille hyvä! Juoksun kulku menee toivottavasti mallikkaasti ja päästäisiin hyvin matkaan auton takaa ilman ylimääräisiä kommelluksia. Tietysti lähdetään voittamaan, mutta ikätoverit on kovia, joten helpolla ei pääse. Ponin kanssa yhteistä matkaa on kuljettu ihan sieltä varsasta asti, kun mulle tänne Suomeen tuli. Paras muisto ponin kanssa on oikeastaan ihan kaikki! Se kehitys, minkä poni on tehnyt ja kehittyy koko ajan lisää on ollut ihan parasta katseltavaa! Kuten myös kaikki yhteiset startit” – Noora Rantala.

Brioni Wee. Kuva: Hippos / Siiri Haapalainen.
Brioni Wee. Kuva: Hippos / Siiri Haapalainen.

Nro. 5 Brioni Wee

Valmentaja: Ann-Kristin Nyberg

Omistaja: Ann-Kristin Nyberg

Ohjastaja: Esther Ståhl

Kasvattaja: Erja Mattila

”Lähtöpaikka on se mikä on saatu ja siitä lähdetään ja toivotaan vaan ehjää juoksua. Lähtö on tasainen ja periaatteessa kuka vain voi voittaa, kun tuurit ovat kohdillaan. Poni tuli meille 2-vuotta sitten pojalle A-poneista siirtymäksi B-poneihin. Kuitenkin viimeiset kaksi kautta ovat koronan vuoksi olleet aika rikkinäisiä ja on ollut haasteellista tähdätä mihinkään. Paras muisto on tämän vuoden Vermon ponikuninkuusraveissa voitettu Pikkuruhtinuus. Kilpailu oli kiva ajatus Vermolta ja kotiradalla isot voitot on aina hienoja. Ponilla on kapasiteettia vaikka kuinka pitkälle ja sitä on pitkällä tähtäimellä treenattu. On kiva saada olla mukana tällaisessa mestaruuskisasssa” – Ann-Kristin Nyberg.

Sankarin Ilopilleri ja Juliaana Mustamo. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.
Sankarin Ilopilleri ja Juliaana Mustamo. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.

Nro. 6 Sankarin Ilopilleri

Valmentaja: Juliaana Mustamo

Omistaja: Juliaana Mustamo

Ohjastaja: Juliaana Mustamo

Kasvattaja: Verna Sankari

”Lähdetään hyvillä mielin koittamaan onnea Turkuun. On hyvä juoksunkulun kannalta, kun saatiin rata ulkoa. Tämän vuoden 5-vuotiaat on aika tasaista porukkaa ja saadaan varmasti hyvä juoksu kasaan. Poni tuli minulle 2 vuotta sitten talvella hyvin opetettuna ja treenattuna. Siitä ollaan edetty todella paljon ja saatu rutkasti sekunteja pois. Yksi parhaimmista muistoista kuuluu on viime vuonna voitettu Pony Power -lähtö Lahdesta. Tulevaa odotellen toivotaan hyviä kokemuksia ja sijotuksia” – Juliaana Mustamo.

P.H. Hurtiga Harpan
P.H. Hurtiga Harpan ja Elin Sahlsten. Kuva: Hippos / Tony Sahlsten.

Nro. 7 P.H. Hurtiga Harpan

Valmentaja: Elin Sahlsten

Omistaja: Elin Sahlsten

Ohjastaja: Elin Sahlsten

Kasvattaja: Pernilla Hietanen

”Tulen hyvällä mielellä Turkuun. Lähtöpaikka on hyvä ja sieltä on hyvä lähteä mukaan taisteluun. Vastustajat ovat kovia ja arvaamattomia, mutta silti uskon että pärjäämme, kunhan me vaan saamme hyväksytyn lähdön. Uskon, että olemme kolmen parhaan joukossa, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin kaikki ovat päässeet maalilinjan yli. Minun ja Harpanin yhteinen matka alkoi kolme vuotta sitten, kun kävin hakemassa ponin Ruotsista. Ensimmäinen voitto on hieno muisto, mutta myös tavalliset treenit kotiradalla ovat hyviä muistoja, ja tietysti ensimmäinen kerta, kun tapasin ponin. Tulevaisuudessa haluaisin mennä Harpanin kanssa Ruotsiin kilpailemaan ja toivon mukaan poni pysyy terveenä” – Elin Sahlsten.

5-vuotiaiden mestaruuden lähtölistan löydät täältä >

Aiempien vuosien voittajiin pääset tutustumaan tästä >