Hyppää sisältöön

Ensimmäiset UET-finalistit selvillä – Ranskan supertähti voitti odotetusti

Pariisissa Vincennesin raviradalla ravattiin tiistaina kaksi karsintalähtöä UET Grand Prixiin, jonka finaali järjestetään Vermo Areenalla lauantaina 12. lokakuuta. Pariisin karsintalähdöissä voitot menivät odotetusti Face Time Bourbonille ja Mister F Daagille.

Face Time Bourbon ja Björn Goop. Kuva: Gerard Forni

Ruotsalaisen tähtiohjastaja Björn Goopin ajama Face Time Bourbon vei karsintalähtönsä erittäin helpolla tyylillä. Se eteni kärkeen 1300 metriä ennen maalia ja leikitteli sen jälkeen tyylikkääseen voittoon kovalla ajalla 10,7/2100a ja varaakin tuntui jäävän.

 

”Voitto tuli oikein helposti. Saimme keulat helposti ja otin matkalla vauhtia pois. Lopussa vain vähän päästin ja Face Time Bourbon tuntui todella hyvältä”, Björn Goop kommentoi.

 

Sebastien Guaraton valmentama Face Time Bourbon on Ranskan raviurheilun kuumin nimi tällä hetkellä. Uransa 17 kilpailussa 14 kertaa voittanut ja yli 700 000 euroa tienannut tähtihevonen nähdään seuraavaksi Suomessa, kun se kilpailee UET Grand Prix’n finaalissa. UET-finaali ravataan 12. lokakuuta kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomessa ja ensimmäistä kertaa Vermo Areenalla. Finaalin ykköspalkinto on peräti 200 000 euroa.

Toinen karsinta ajettiin vesikelillä, ja voittoon ylsi Mister F Daag ohjastajanaan Robin Bakker. Kuva: Gerard Forni

Toinen karsintalähtö oli Saksassa syntyneen Mister F Daagin hallintaa kovassa sateessa. Juuri ennen lähtöä tullut rankkasade ei haitannut, kun hollantilaiskuski Robin Bakker kannusti ajokkinsa kärkipaikalle ja siitä hevonen hallitsi varmasti perille saakka. Paul Hagoortin valmennettavan voittoaika oli 12,4/2100a.

 

”Ennen lähtöä tullut kova sade ei sinänsä haitannut, vaikka olikin vähän vaikeuksia nähdä. Hevonen teki työnsä hienosti, vaikka oli hieman laiska. Mukavaa lähteä finaaliin, vaikka Face Time Bourbon onkin kova vastustaja ja Ruotsissakin on kovia nelivuotiaita”, Robin Bakker sanoi.

 

Voittajien lisäksi UET GP:n finaaliin etenivät karsinnoissa toiseksi ja kolmanneksi tulleet Frisbee D’Am, Lover Boy, Florida Sport ja Follow You. Viimeksi mainittu Follow You on Sebastien Guaraton tallin ja omistaja Scuderia Bivansin toinen finalisti, sillä he löytyvät myös Face Time Bourbonin taustalta.

 

Loput UET Grand Prix’n finaalipaikat ratkeavat tulevana lauantaina Ruotsin pääradalla Solvallassa. Kahdessa karsintalähdössä juoksee myös kolme suomalaisvaljakkoa: Derby-voittaja Graceful Swamp, Kriterium-voittaja Lewis Ale sekä suomalaisvalmennuksessa ja -omistuksessa oleva Staro Miami. Ruotsissa ajettavista kahdesta karsintalähdöstä etenee myös yhteensä kuusi hevosta finaaliin.

Videolinkki Face Time Bourbonin karsintaan
Videolinkki Mister F Daagin karsintaan

Lisätietoja:

Miika Lähdeniemi

Vermon kilpailupäällikkö
miika.lahdeniemi@vermo.fi
puh. 045 788 16738