Hyppää sisältöön

Ensimmäiset Kohti Kuninkuusraveja -pisteet jaetaan Superlauantaina

Hetviina on yksi Turun tammalähdön ennakkosuosikeista. Vuoden 2021 Kuninkuusraveissa Hetviina juhli ensimmäisen osamatkan voittoa. Kuva: Siiri Haapalainen

Kuninkuusravien pääkilpailuiden hevosten valintamenettely muuttui vuodelle 2022. Valinnat pohjaavat jatkossa avoimeen Kohti Kuninkuusraveja -pisteytykseen, jossa hevoset keräävät pääkilpailupaikkaan oikeuttavia kuninkuusravipisteitä erikseen valituista lähdöistä. Ensimmäinen pistelähtö juostaan Superlauantaina 5. maaliskuuta Turussa ja Kuopiossa.

Pistelähdöt on merkitty Hippoksen Heppa-järjestelmään merkinnällä ”KK-22”, ja maaliskuun alusta heinäkuun puoleenväliin lähtöjä tullaan ajamaan ympäri Suomea n. 50 kappaletta. Lähdöissä jaetaan pisteitä hevosen sijoituksen mukaisesti seuraavasti: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Lähdön ensimmäisen palkinnon perusteella pisteet saavat seuraavan kertoimen:

    • kun 1. palkinto on korkeintaan 2 000 euroa, kerroin 1
    • kun 1. palkinto on 2001 – 5 000 euroa, kerroin 2
    • kun 1. palkinto on yli 5 000 euroa, kerroin 3

Pistelaskussa otetaan huomioon myös mahdollinen nousukunto, kun 1.6. alkaen pisteet saavat lisäkertoimen 1,5. Eli kesällä KK-22 -lähdön voittaja voi kerätä peräti 112,5 pisteen potin.

Lisäksi edellisen vuoden Kuninkuusravien kolmelle parhaalle lisätään seuraavat pisteet: 100 – 72 – 60.

Turun Kohti Kuninkuusraveja -lähtö on rajattu avoimen sarjan tammoille.

Kuopiossa kohtaavat avoimen sarjan kylmäveriset.

Tulokset päivittyvät Mobiiliheppaan

Hevosten pistekertymän seuraaminen on tehty helpoksi sekä avoimeksi. Starttien jälkeen hevosten pisteet päivittyvät Hippoksen Mobiiliheppaan, ja lopulta kuninkuus- tai kuningatarkilpailuun valitaan ilmoittautuneista hevosista 12 eniten pisteitä kerännyttä hevosta.

”Päälähtöihin osallistuvien hevosten spekulointi on yksi ravikesän kohokodista, ja nyt seuraaminen on tehty avoimeksi sekä helposti seurattavaksi. Uskon, että kesäkuukaudet ovat ratkaisevia, mutta kevättalvellakin on runsaasti pisteitä jaossa”, Hippoksen raviurheiluosaston johtaja Tomi Himanka kommentoi.

Pisteet ovat jatkossa merkittävässä asemassa, mutta päätoimikunnalla on kahden viimeisen paikan kohdalla mahdollisuus tehdä poikkeus pisteytykseen.

”Avoimuutta on toivottu pitkään, ja siihen on pyritty vastaamaan. Päätoimikunta vahvistaa viimeiset kaksi pääkilpailupaikkaa, mutta tässäkin pistekertymällä on merkittävä rooli, ja pisteistä poikkeavat valinnat tehtäisiin vain painavista syistä.”

Lue lisää: ”Kuninkuusravien valintamenettely ottaa harppauksen avoimempaan suuntaan – pääkilpailupaikkaan oikeuttavia pisteitä jaossa 5.3. alkaen”