Hyppää sisältöön

EM-ravit tuo Euroopan ikäluokkahuiput Vermoon lokakuussa

Raviurheilun Euroopan mestaruuksista ravataan kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomessa ja ensimmäistä kertaa Vermossa. Kaksipäiväisen ravitapahtuman päälähtö on 4-vuotiaiden Euroopan mestaruus UET Grand Prix, jossa voittaja palkitaan 200 000 euron ykköspalkinnolla. UET GP:n lisäksi myös 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan mestaruudet ratkotaan Vermon pimenevässä syysillassa.

Vermo_EM-Ravit_tapahtuma_FB1200x628

EM-ravien Breeding Day keskittyy ravihevosten jalostusasioihin ja sen yhteydessä kokoontuvat myös Euroopan raviunionin UET:n hallitus sekä monet komiteat, joten myös Euroopan tärkeimmät ravipäättäjät kokoustavat tuolloin Suomessa. EM-ravien järjestelyistä vastaavat yhdessä Vermon Ravirata Oy ja Suomen Hippos Ry.

Kaksipäiväisten ravien huippuhetket nähdään lauantaina, jolloin ravataan kaikki kolme Euroopan mestaruuslähtöä. Tällöin käydään myös Toto 75-kierros.  Perjantaina kaviouralle on suunniteltu yrityslähtöjä, hevosten knock-out -lähtöjä sekä Toto 65-kierros, joten monipuolista raviurheilua on tarjolla jo perjantaista alkaen. Oheisohjelmaa järjestetään lapsiperheille ja molempina päivinä jälkipelit jatkuvat Vermon ravintoloissa musiikin tahdissa.

- EM-ravien tavoitteena on tarjota katsojille eurooppalaista huippuraviurheilua ja näyttää vieraillemme monipuolista ja tasokasta suomalaista raviurheilua. Pimenevään syysiltaan tunnelman luontiin on suunniteltu muun muassa näyttäviä valoesityksiä. Tavoitteenamme on saada 15 000 kävijää Vermoon, EM-ravien projektijohtaja Pekka Kaidesoja kertoo.

UET Grand Prix on historian valossa ollut se viimeinen ponnahduslauta Euroopan ravihuipulle. Kymmenen vuotta sitten vuonna 2009 Tampereen Teivossa voittoon ravasi ruotsalaisori Maharajah, josta sittemmin tuli myös Prix d’Ameriquen voittaja. Samaan ovat yltäneet myös ranskalainen Bold Eagle ja ruotsalaisori Readly Express. Tänä vuonna Timo Nurmoksen valmennettava tavoittelee Finlandia-Ajon voiton lisäksi ainutlaatuista voittoa Elitloppetissa toukokuun lopulla. UET Grand Prix’n viimeisin suomalaisvoittaja on Brad de Veluwe, jonka Tuomas Korvenoja ohjasti ja valmensi voittoon vuonna 2012 Gelsenkirchenissä Saksassa.

Vermon lokakuista finaalia edeltävät karsinnat käydään Solvassa Tukholmassa ja Vincennesissä Pariisissa. Ennakkomaksullisessa UET Grand Prix’ssä ovat tänä vuonna mukana suomalaishevosista muiden muassa voitosta voittoon ravannut Erkki-Pekka Mäkisen Graceful Swamp ja viime vuoden Kriterium-voittaja Lewis Ale, jota valmentaa Tuomas Korvenoja.

Klikkaa itsesi mukaan EM-ravien Facebook-tapahtumaan, niin kuulet tapahtumaan liittyvät uutiset ensimmäisten joukossa!

Lisätietoja:

Pekka Kaidesoja, projektipäällikkö, EM-ravit
pekka.kaidesoja@vermo.fi
puh. 040 595 0 903