Hyppää sisältöön

Ellin Sisu ja Callela Leonard Kriterium-voittajiksi Teivossa

Parhaiden 3-vuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen ja 4-vuotiaiden suomenhevosten Kriterium-finaalit ratkaistiin lauantaina Teivossa. Lämminveristen 93 750 euron voittoon kiri Callela Leonard ja suomenhevosten 47 500 euroa otti ylivoimainen Ellin Sisu. Callela Leonardia ohjasti nuori lupaus Jukka Torvinen ja Ellin Sisua kaikkien aikojen menestynein suomalaisohjastaja Jorma Kontio.

Suomenhevosten Kriteriumiin jättimäisenä suosikkina lähtenyt Ellin Sisu hallitsi kilpailua odotetulla tavalla. Ori avasi hurjaa vauhtia kärkeen ja juoksi kaukana muiden edellä ja pysäytti kellot aikaan 25,5a/2100m.

"Tämä on paras 4-vuotias, jota olen ajanut. 21-vauhtinen alku ei tuntunut Ellin Sisun kyydissä oikein miltään", Jorma Kontio ihasteli.

Valmentaja Pauli Raivio herkistyi superlahjakkuuden voittajaseremonioissa.

"Fiilikset on aivan mahtavat ja sen lisäksi vähän liikuttavatkin. Tämä on tällaiselle pikkutallin miehelle jotakin erikoista, Raivio ihasteli.

Ellin Sisun jälkeen toiseksi sijoittui Caijus ennen Ypäjä Jallua.

EllinSisuKriterium
Ellin Sisu


Lämminveristen Kriteriumissa suosikkipari Callela Eliza ja MAS Archie ravasivat rinta rinnan kärjessä. Maalisuoralla terävästi voittoon kirinyt Callela Leonard matkasi kolmantena sisäradalla ja pääsi päätöspuolikkaalla vapaille kaistoille. 21-vuotias Jukka Torvinen ohjasti Callela Leonardilla uransa arvokkaimman voiton. Viime viikolla hän juhli Lappeenrannassa Villinmiehen Tammakilvan suurvoittoa.

"Näihin lähtöihin ei ole helppoa päästä edes yrittämään, saati sitten voittamaan. Hieno tunne! Callela Leonard kiri terävästi ja ratkaisi aika helposti", Jukka Torvinen sanoi.

Callela Leonardin jälkeen toiseksi kiri Bean Coktail ennen MAS Archieta.


callelaleonard