Hyppää sisältöön

Elitloppetin karsinnoissa hurjasteltiin – Chief Orlando ja Elian Web karsiutuivat finaalista

Maailman arvostetuimpiin ravikilpailuihin lukeutuvan Elitloppetin karsinnoissa nähtiin hurjaa taistelua suurkilpailun finaalipaikoista. Suomalaisedustajat Chief Orlando ja Elian Web sijoittuivat lähtöjensä kuudenneksi ja jäivät ulos finaalista.

Chief Orlando 31052020 Sol Anu Leppänen
Pia Huusarin valmentama Chief Orlando jäi oman karsintalähtönsä kuudenneksi ja karsiutui ulos finaalista. Kuva: Hippos/Anu Leppänen
Elitloppetin karsintalähdöt tarjosivat tänäkin vuonna yllättäviä juoksunkulkuja ja odottamattomia tulojärjestyksiä. Suomalaisittain odotukset olivat ennen iltaa korkealla, kun karsintaan lähdöradalle yksi arvottu Katja Melkon valmentama Elian Web nostettiin jopa koko kilpailun voittajasuosikkien joukkoon.

Maailmanluokan sprintterit osoittivat kuitenkin luokkansa, ja suomalaiset jäivät kovassa seurassa ulos finaalista. Molemmat sijoittuivat lähtönsä kuudenneksi, Chief Orlando ajalla 10,3a ja Elian Web ajalla 10,4a.

Pia Huusarin valmentama Chief Orlando juoksi ensimmäisessä karsintalähdössä johtavan rinnalla loppusuoralle asti, mutta ei pystynyt kirivaiheessa vastaamaan enää muiden rynnistykseen. Norjalaissyntyisen hevosen omistavat Esa ja Joona Himanen sekä Toni Sarkama.

”Jäimme kuolemanpaikalle, mikä oli tänään meitä vastaan. Hevonen oli tosi hyvä juoksun kulkuun nähden, mutta jäi kuskin mukaan painamaan liikaa ohjalle. Jos se olisi mennyt rennosti, niin ohjastajan mukaan finaalipaikka olisi ollut otettavissa tuostakin”, Chief Orlandon valmentaja Pia Huusari kertasi.

”Mutta ei tässä mitään, mennään kohti seuraavia seikkailuja! Uskon että hyvältä lähtöpaikalta riitämme vielä monissakin kilpailuissa”, Huusari tuumi.

Chief Orlandon karsintalähdöstä jatkopaikan nappasivat lähdön voittanut Earl Simon (09,5a), Missle Hill, Sorbet sekä Milliondollarrhyme.

Toisessa karsintalähdössä Katja Melkon valmentama Elian Web sai odotetusti pidettyä keulapaikan, mutta lähdön voittoon hurjalla esityksellä rynnistänyt Cokstile (09,4a) antoi sille läpi matkan armotonta prässiä. Kun vielä kestomenestyjä Propulsion hiillosti kolmannella radalla, suomalaistoivon voimat ja sitä myöten menestyssaumat hiipuivat loppusuoralle tullessa.

Elian Webille esiintyminen Euroopan arvostetuimmassa sprintterikilpailussa oli sen uran toinen, mutta finaalipaikka antaa vielä odottaa itseään. Edellisen kerran se edusti sinivalkoisia värejä Elitloppetissa vuonna 2017. Kahdeksanvuotiaan ruunan omistaa Talli Webbie ja sen on kasvattanut West Breeding Oy.

Cokstilen vanavedessä finaalipaikat toisesta karsinnasta nappasivat Racing Mange, Propulsion sekä Attraversiamo.

Elitloppet-finaalia voi seurata suorana Ylen kanavilla sekä Veikkauksen TotoTV:n kautta. TV2:ssa sekä Yle Areenassa nähtävä Kavionjälkiä-lähetys alkaa kello 21. Ohjelmassa nähdään Elitloppetin välierät tallenteena ja finaali suorana noin kello 21.30.