Hyppää sisältöön

Elitloppet –viikonvaihteessa ohjastaneet nuoret palkittiin Kymi GP-ravien yhteydessä

Kouvolan Kymi GP-ravien yhteydessä palkittiin nuoria ohjastajia ja poneja. Suomen Hippos, Talli Pohjantähden alla ja Kouvolan ravirata palkitsivat Suomen Hippoksen kunniamaininnoilla ja Koskelan Akseli -stipendeillä Solvallan Elitloppet -viikonvaihteessa kilpailleet nuoret poniohjastajat.

Kotiintuomisina Solvallan Mini Elitloppetista toukokuun viimeisenä viikonloppuna oli suomalaisponien hieno neloisvoitto Pomona II:n voittaessa. Seuraaville sijoille tulivat Broängens Ghosakrama, Ekslätts Sacrifice ja Thorvald.  Lilla Elitloppetissa Ernst Rivaldo oli kolmas ja Miniatyr viides. 

Fiia Espo, Oona Halme, Maria Kiukas ja Elina Miettunen palkittiin kukin 100 euron Koskelan Akseli –stipendillä ja Suomen Hippoksen kunniamaininnalla osallistumisestaan Mini Elitloppetiin ja Eveliina Hietanen sekä Pinja Iltanen palkittiin 100 euron Koskelan Akseli -stipendillä ja kunniamaininnalla osallistumisestaan Lilla Elitloppetiin.  Emil ja Mats Havulehdon omistama Pomona II taustajoukkoineen palkittiin kunniamaininnannalla Mini Elitloppetin voiitosta. Hankkija Oy  lahjoitti  kilpailuihin osallistuneille poneille tuotekassit ja Finntack lahjakortit. Suuri kiitos hienosti hoidetusta edustustehtävästä koko Suomen ponitiimille sekä taustajoukoille.

- On hienoa, että on ajateltu myös poniohjastajia tällä tavalla ja poniharrastukseen stipendi taitaa mennä, kiittelee Pomona II:lla Mini Elitloppet -voiton ohjastanut Elina Miettunen.

Poniohjastajien_palkitseminen
Koskelan Akseli -stipendin ja Suomen Hppoksen kunniamaininan saajat yhteiskuvassa: Pinja Iltanen (vas.) Elina Miettunen, Oona Halme, Maria Kiukas ja Fiia Espo. Kuva: Lotta Kosonen.

Palkintoja ja stipendejä luovuttamassa olivat Heikki Kankainen Hankkija Oy.stä, Riikka Eskonniemi Finntackilsta, Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta sekä Johanna Mälkelä ja Miia Värri Kouvolan raviradalta.


Kymen-Karjalan Hevosenomistajien ja Suomen Poniraviyhdistyksen palkitsemiset

Samassa yhteydessä Kymen-Karjalan Hevosenomistajat palkitsi kunnianmaininnalla kolme kertaa vuodessa valitattavan Positiivisen Väläyttäjän, joka on myönteisellä toiminnallaan ja asenteellaan tuonut hevosharrastusta esille. Kevään 2018 Positiivisen Väläyttäjän kunniamaininnan sai Suomen kaikikkien aikojen voitokkain poniohajstaja, kotiraadan Nina Hänninen.  Palkitsemassa olivat Miia Värri ja Johanna Mäkelä Kymen-Karjalan hevosenomistajista.


Suomen Poniraviyhdistys palkitsi Veijo Heiskasen lahjoittamilla Veijon Pysti-palkinnolla vuoden 2017  menestyneet valmentajat, A-kategorian palkinto meni Oona Halmeelle ja B-kategorian palkinto Pinja Iltaselle. Palkintoja olivat luovuttamassa Henna Koivisto ja Ari Kiukas Suomen Poniraviyhdistyksestä.