Hyppää sisältöön

Elitloppet suurta draamaa – Timoko voittoon, Suomen D.D.’s Hitman kahdeksas

Solvallan Elitloppetin voitto ei mennyt kummallekaan kisan ennakosuosikeista. Ranskalainen Bold Eagle ja ruotsalainen Nuncio voittivat karsintalähtönsä, mutta loppukilpailussa esiin astui kansainvälisten huippukisojen nimi Timoko. Björn Goop ohjasti ranskalaisoriin 3 000 000 kruunun voittoon tuloksella 09,0a/1609m. Bold Eagle kohahdutti karsintavoitossaan juoksemalla kaikkien aikojen kovimman Euroopassa ravatulla tuloksella 08,4a. Suomalaishevosista paremmin onnistui D.D.'s Hitman joka oli finaalissa kahdeksas.

Timoko oli mukana jo viidennen kerran urallaan ja uusi vuoden 2014 voittonsa. Finaalissa Björn Goop latasi oriin startista hurjaa vauhtia johtopaikalle mistä se karkasi lopussa muilta. Ruotsalainen Propulsion kiri kakkoseksi ennen USA:sta matkannutta Resolvea ja Bold Eaglea, jolta ei irronnut loppukilpailussa normaalia kiriä.

Timoko
Björn Goop tuulettaa Timokon uran toista Elitloppet -voittoa.
Timoko / Björn GoopKarsintalähdössään Bold Eagle teki täysin ilmiömäisen juoksun murskattuaan johtavan rinnalta vastustajansa ja karattuaan leikitellen voittoon tuloksella 08,4a, joka on kovin koskaan Euroopan radoilla juostu aika. Reima Kuislan omistama D.D.'s Hitman juoksi kovassa vauhdissa joukon hännillä ja lunasti finaalipaikkansa kirimällä kolmanneksi huipputuloksella 09,1a.

Toisessa karsintalähdössä Nuncio sai hallita tilanteita johtopaikalla ja veti perille saakka. Suomen Elian Web ei saanut kärkirintaman takaa kiritilaa ja tuli voimissaan kuudentena maaliin.

”Elian Web tuli kaikki voimat tallella maaliin ja oli todella hyvä. Ruuna näytti tässä kilpailussa, että se kuuluu näihin lähtöihin. Maanantaina päätetään, ajammeko seuraavaksi Bodenissa, Kouvolassa vai Oslossa”, ohjastaja Janne Soronen sanoi.


Vapaasti käytettäviä valokuvia


Bjorn_Goop4Ohjastajatähti Björn Goop kiitti Solvallan katsomoa Tikomon voiton jälkeen.