Hyppää sisältöön

Elitloppet –finaalissa kaksi suomalaistaustaista hevosta – katso täältä lähtölista

Elitloppetin 3 000 000 kruunun ykköspalkintoa on tänä vuonna tavoittelemassa kaksi suomalaishevosta. Nadal Brolinen omistaa suomalainen Onkel Invest Oy ja Kari Lähdekorpi on Pastore Bobin osaomistajana ruotsalaisen KM Hästfarm i Holm AB -yrityksensä kautta.

Molemmat suomalaishevoset Nadal Broline ja Pastore Bob osallistuivat toiseen karsintalähtöön. Alussa Pastore Bobin ohjastaja Johan Untersteiner ja Wilhelm Paal  Ringostar Trebbin rattailla vaihtelivat johtopaikkaa niin, että Pastore Bob sai paikan johtavan takaa. Propulsion tyytyi paikkaan johtavan rinnalla ja toiseen pariin ulos parkkeerasi Nadal Broline. Tämä nelikko piti paikkansa loppuun asti ja he lunastivat paikat Elitloppetin-finaaliin. Ringostar Trebbin voittoaika oli 10,8a.

Elitloppetin ensimmäisessä karsintalähdössä nähtiin draamaa kerrakseen. Lähtö uusittiin kaksi kertaa ja suursuosikki ranskalainen Bold Eagle alkoi käydä niin kuumana, että se laukkasi pian lähdön jälkeen. Osaa hevosista odottelu ei haitanut. Björn Goopin ohjastama ranskalainen Dreammoko otti johtopaikan ja norjan edustaja Lionel N.O. ohjastajanaan Göran Antonsen jäi juoksemaan johtavan rinnalle puristaen siitä lopussa voittoon. Kaksi muuta finaalipaikkaa veivät ranskalainen Up and Quick ja tanskalainen Takethem. Voittoaika  oli 09,7a.

Lähdön näet suorana TotoTV:stä Veikkauksen sivuilta kello 18:38. www.veikkaus.fi 

Elitloppet-finaalin 2018 lähtölista

1.       Lionel N.O.  / Göran Antonsen (Norja)

2.       Ringostar Trebb / Wilhel Paal (Italia)

3.       Propulsion / Örjan Kihlström (Ruotsi)

4.       Dreammoko / Björn Goop (Ranska)

5.       Nadal Broline / Ulf Ohlsson (Suomi)

6.       Up And Quick / Jorma Kontio (Ranska)

7.       Pastore Bob / Johan Untersteiner (Ruotsi – Suomi)

8.       Takethem / Steen Juul (Tanska)