Hyppää sisältöön

Elina Miettunen ohjasti Jokimäen Martan Pohjoismaiden mestariksi

Ruotsin Östersundissa ajettiin ponien Pohjoismaiden mestaruudet UET Trotting Masters -finaalin yhteydessä. Suomesta Ruotsiin matkasi kuuden ponin suomalaisjoukkue taustavoimineen. Kotiintuomisina suomalaisjoukkueella oli shetlanninponien Pohjoismaiden mestaruus Jokimäen Martan viedessä kirkkaimman mitalin uudella ennätysajalla 2.23,5a. Thelma vei puolestaan B-ponien PM-kolmosen uudella SE ajalla.

Jokimäen Martta prisutd3
Elina Miettunen, Jokimäen Martta ja Jenny Suomela Pohjoismaiden mestaruuskisan voittajaseremonioissa. Kuva: Tom Jönehag.


Östersundissa nähtiin ravien avauksena suurta suomalaisjuhlaa kun huittislaisen Jenny Suomelan omistama ja valmentama Jokimäen Martta vei Elina Miettusen ohjastamana ylivoimaisen voiton A-ponien Pohjoismaiden mestaruudessa. Hetken jo näytti, että Suomeen tuli kaksoisvoitto, sillä lähtöä pitkään johtanut Maria Kiukkaan ohjastama Jokimäen Sofia oli toisena maalissa. Julia Kiukkaan valmentama Jokimäen Sofia tuli kuitenkin hylätyksi laukoista ja kakkossijan peri Mirmax Kristin Mogsetin ohjastamana. Suomalaisjoukkueesta Pinja Puustisen ohjastama La Ponteva oli lähdössä viides myös ponin uudella ennätyksellä 2.29,9a.

15-vuotias kaustislainen Elina Miettunen ohjasti Jokimäen Marttaa ensimmäistä kertaa Pohjoismaiden mestaruudessa ja yhteistyö alkoikin parhaalla mahdollisella tavalla. Ennakkoon nuorella ohjastajalla ei ollut pelkästään suuria odotuksia menestyksen suhteen vaikka tiesikin ponin olevan ennätyskunnossa ja myös lähtöpaikka suosi.

- Vaikkei menestystä tulisikaan niin on hieno kokemus päästä edustamaan Suomea ensimmäistä kertaa tässä kisassa, kertoi Elina Miettunen odotuksistaan ennen Ruotsiin lähtöä.

Upealla tavalla nuoret ohjastajat edustivat kotimaataan ja vastasivat haastattelijan kysymyksiin Suomesta ja omasta harrastuksestaan. Hetken päästä voittajakehässä nähtiin lisää hienoja hetkiä kun ravirata hiljentyi kuuntelemaan Suomen kansallislaulua.

- Poniraviurheilu on kasvanut todella isoksi lajiksi Suomessa ja on tullut paljon uusia harrastajia mukaan. Menee kyllä ihan sanattomaksi, on kyllä mun uralle suuri kokemus voittaa täällä, kertoi Jokimäen Martalla PM-voiton ohjastanut Elina Miettunen voittajahaastattelussa.


Jokimäen Martta def
Jokimäen Martta, Elina Miettunen ja Jenny Suomela kunniakierroksella. Kuva: Tom Jönehag.


Suomelan perheen Ruotsin vierailua täydensi B-ponien lähdössä Thelmalla saavutettu PM-pronssi uudelle SE -ajalla 44,6a. Thelmaa ohjasti ponin omistaja-valmentaja,17-vuotias Jenny Suomela. Julia Kiukkaan tallista kilpaillut Dorindah sijoittui B-ponien PM-lähdössä neljänneksi.

Julkaisuvapaita kuvia TÄSTÄ
A-ponien PM-video TÄSTÄ
B-ponien PM-video TÄSTÄ

Lisätietoja Suomen joukkueesta TÄSTÄ

Lisätietoja: 

Suomen Hippos ry
 

Helena Hyvämäki-Mäenpää

nuorisotoiminnan koordinaattori

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

040 6464 609