Hyppää sisältöön

Elina Miettunen ja Golden Mystic varmaan voittoon Pikkuviulistissa

Kaustisen lauantain korkkasi A-ponien kilpailu Pikkuviulisti, jossa kotiradan Elina Miettunen ajoi voiton valmennettavallaan Golden Mysticillä.

Elina-Miettunen+Golden-Mystic
Golden Mystic ja Elina Miettunen. Kuva: Lotta Kosonen


Seitsemänvuotias tamma Golden Mystic kiersi maaliin huimalta 180 metrin takamatkalta. Pikkuviulisti on uusi ponien suurkilpailu, jossa P1-lisenssin omaavat  saavat 20 metrin hyvityksen. Golden Mystic kiersi mailin matkalla takamatkalta kärkeen ja voitto sinetöityi, kun Poni-Ilolan Ariel haparoi hieman loppusuoralla ja Golden Mystic otti varman voiton. 

-Takamatkaa oli paljon, mutta poni on kilpailee hyvässä kunnossa nyt, Miettunen kommentoi pitkän takamatkan selättänyttä Golden Mysticiä. 

Elina Miettusen Golden Mystic on voittanut urallaan 11 kertaa ja juossut 32 starttia. Elina Miettunen on puolestaan ollut tänä alkuvuonna kolmanneksi voitokkain poniohjastaja Suomessa. Miettunen on myös juhlinut tänä vuonna voittoa Ruotsin Elitloppetissa Pomona II:n kanssa ja vertasikin tunnelmia hiukan lähdön jälkeen. 

-Kyllä Elitloppetissa oli hienoa voittaa, mutta tämä kotiradan voitto on yhtä hieno, Miettunen hymyilee. 

Toiseksi piti haparoinnistaan huolimatta Poni-Ilolan Ariel, jota ohjasti valmentaja Riina Honkonen ja kolmanneksi sijoittuivat Riinan Rusina ja Jani Partanen.