Hyppää sisältöön

Elian Web vakuutti Ruotsin Kultadivisioonan finaalissa – poiki kutsun Finlandia-Ajoon

Toukokuussa Vermossa ajettavaan Finlandia-Ajoon on esitetty ensimmäinen kutsu, jonka saa Elian Web. Katja Melkon valmentama ruuna on esiintynyt vakuuttavassa vireessä Ruotsin lämminverihuipulla, ja viime lauantaina tuloksena oli Kultadivisioona-finaalin voitto. Suomen hevoskasvatuksen helmiin lukeutuvan Elian Webin on kasvattanut West Breeding Oy.

Elian Web Jorma Kontio Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Elian Web oli ensimmäinen hevonen joka sai kutsun toukokuussa ajettavaan Finlandia-Ajoon. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Finlandia-Ajoon 10.5. on esitetty ensimmäinen kutsu. Se menee suomalaisässä Elian Webille, joka on osallistunut Finlandia-Ajoon kahdesti aiemminkin. Katja Melkon valmentama Elian Web voitti lauantaina Ruotsin pääradalla Solvallassa ajetun Kultadivisioona-finaalin upealla tyylillä ja kovalla voittotuloksella 12,5/2140a.

Jorma Kontio ajoi Solvallassa Elian Webin voimalla kärkipaikalle ja lempinimellä ”Eetu” tunnettu huippuravuri ei saanut hetkeksikään rauhoittaa tahtia. Silti se irtosi loppusuoralla tyylikkäästi vastustajiltaan ja tienasi 300 000 Ruotsin kruunua.

”Elian Web on ollut koko uransa huippuhyvä ja on ollut hienoa seurata sen paluuta absoluuttiselle huipulle. Elian on hallinnut viime juoksujaan Ruotsissa suvereenilla otteella ja ansaitsee ehdottomasti paikkansa Finlandia-Ajossa”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kommentoi.

Elian Web osallistui Finlandia-Ajoon ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin se oli urhea neljäs. Viime vuonna Readly Expressin voittamassa kisassa se oli kymmenes. Vermossa Elian Web saavutti myös uransa suurimman voiton, kun se voitti Suuren Suomalaisen Derbyn vuonna 2016.

Talli Webbien omistama Elian Web on kilpaillut urallaan 60 kertaa, voittanut 24 lähtöä ja ansainnut jo yli 600 000 euroa palkintorahoja. 8-vuotiaan ruunan on kasvattanut West Breeding Oy.

Vermon kevään huippulähtö Finlandia-Ajo ravataan äitienpäiväsunnuntaina 10. toukokuuta. Ykköspalkinto on 110 000 euroa. Finlandia-Ajo on kymmenen hevosen kutsukilpailu. Viime vuonna Finlandia-Ajon voitti suomalaisen Timo Nurmoksen valmentama Readly Express.