Hyppää sisältöön

Elian Web taisteli Paralympiatravet-finaalin voittoon, ja samalla varmistui paikka Elitloppet-suurkilpailuun – ”Onnen kyyneleitä valui nyt runsaasti”

Lauantaina Ruotsissa Åbyn raviradalla Paralympitravet-finaalin voittoon taisteli Jorma Kontion ohjastama Elian Web. Lähdön voittaja palkittiin ruhtinaallisella miljoonan kruunun ykköspalkinnolla sekä kutsulla Elitloppet-suurkilpailuun. Elian Webiä valmentaa Katja Melkko. Hevosen omistaa Talli Webbie ja kasvatuksesta on vastannut West Breeding Oy.

Elian Web lämmityksessä
Elian Web oli pitelemätön Åbyn Paralympiatravetin finaalissa. Voitto poiki kutsun Elitloppet-suurkilpailuun. Kuvassa Elian Web Elitloppetissa vuonna 2017. Kuva: Hippos / Ilkka Nisula
Katja Melkon valmentama Elian Web järjesti suomalaisjuhlat Ruotsissa Åbyn raviradalla kilpaillussa Paralympiatravetin finaalissa. Miljoonan kruunun arvoinen voitto irtosi vakuuttavan keulajuoksun päätteeksi eikä Jorma Kontion ohjastama huippuruuna ollut yllätettävissä.

”Onnen kyyneleitä valui nyt runsaasti. Hevonen on kilpaillut hyvällä tasolla vajaan vuoden ajan. Vuosi sitten oli kurkun kanssa ongelmia ja kun saatiin ne hoidettua, niin senhän jälkeen se on tehnyt hyvää työtä. Se menee sellaisella omalla vahvalla tasollaan”, tunnelmoi omistajaporukka Talli Webbieen kuuluva Sauli Meriläinen tuoreeltaan lähdön jälkeen.

Voittoaika 2140 metrin ryhmäajossa oli 12.2. Lähdössä toiseksi ylsi Johan Untersteinerin ohjastama Cyber Lane ja kolmanneksi nousi Björn Goopin ohjastama Billie De Montfort. Suomalaismenestystä täydensi Iikka Nurmosen ohjastama sekä valmentama Next Direction, joka rehdin esityksen jälkeen sijoittui neljänneksi.

Talli Webbien tähtiravurille alkuvuosi on ollut menestyksekäs. Kauden kuusi starttia ovat lihottaneet ruunan uran voittosummaa yli 150 000 euron verran ja kausi on vasta alussa. Åbyn voitto poiki Melkon suojatille kutsun Solvallassa ravattavaan Elitloppet-suurkilpailuun, jossa voittajaa odottaa peräti kolmen miljoonan kruunun ykköspalkinto. Elian Web nähtiin kyseisessä kilpailussa vuonna 2017. 

”Nyt ollaan ehkä paremmassa tilanteessa kuin vuonna 2017. Hevonen on rutinoituneempi ja tämän hetkisen elämänsä parhaassa kunnossa. Olihan se kiva, että saatiin kutsu”, pohtii Meriläinen ensi kuun suurkilpailua.

Suomalaisittain vuorossa voi olla kaikkien aikojen Elitloppet-vuosi. Next Direction on ollut vakuuttava kauden kahdessa ensimmäisessä startissaan ja Solvallassa aikaisemmin tällä viikolla Pia Huusarin valmentama Chief Orlando voitti murskaavaan tyyliin. Kaksikko saatetaan hyvinkin nähdä Solvallassa Elian Webin kanssa.

Elian Webin Åbyn voittojuoksun näet täältä.