Hyppää sisältöön

Edwina Orden vei Tammakriteriumin – Santtu Raitala ohjasti neljä voittoa

Teivon Ravilauantain ohjastajanimi oli pihtiputaalainen Santtu Raitala, joka ajoi yhteensä neljä ykkössijaa. Kolmivuotiaiden tammojen suurkilpailussa Tammakriteriumissa Raitalan kiidätti maalitolpalle ensimmäisenä Edwina Orden.

Edwina Orden huipensi Santtu Raitalan neljän voiton päivän. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Huippulahjakas, urallaan jo ME-tuloksenkin takonut Edwina Orden väläytteli Tampereen Teivossa jälleen juoksijankapasiteettiaan. 

Hevonen nappasi Tammakriteriumissa jo viidennen peräkkäisen voittonsa, joka tuli ajalla 13,3a/2100 metriä.

”Tosi hienot on fiilikset, tämä oli meidän kauden ehkä tärkein startti”, Raitala hehkutti voittajaseremonioissa.

Hevosta valmentaa Tanja Goman-Nieminen, joka on myös mukana Five Comrades Team -omistajakimpassa. Edwina Ordenin on kasvattanut Liisa Savo. 

”Ihan jäätävää”, valmentaja kommentoi. ”Tamma haettiin meille varsana suoraan kasvattajilta. Se alkoi tuntua paremmalta hevoselta pian sen jälkeen, kun se oli ajolle opetettu. Sen pyörä pyöri ihan eri tahtiin kuin meidän tallin aiemmilla varsoilla.”

Tammakriteriumin finaalissa kakkoseksi sijoittui Tapio Perttusen ohjastama First Class Lady ja kolmanneksi Henri Bollströmin ohjastama Sahara True Lies. Raviliiga Oulun Kärppien omistama Mercedes Match laukkasi mahdollisuutensa heti lähtökiihdytyksessä.

Teivon avoimen lämminverimailin vei kovalla ajalla 11,0a/1600 metriä Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Shotproof. Voitto oli kuusivuotiaalle oriille toinen peräkkäin.

”Top Of The World kiri tosi kovaa suoran alun, ja siinä alkoi tuntua, että kuinkahan lähelle meitä se vielä ehtii. Mutta kun se tuli lähelle, Shotproof lähti myös hienosti vastaamaan”, myös Shotpoofilla voiton ohjastanut Santtu Raitala sanoi.

Raitalan päivän kaksi muuta ykkössijaa hänelle toivat Antti Ojanperän valmentamat Vappuäijä sekä Exaudio Vici.

Suomenhevosten päivän päälähdössä voittoon kiisi Hannu Hietasen ohjastama ja valmentama Joriini, joka sijoittui kaksi viikkoa siten ravatussa kuninkuuskilpailussa viidenneksi.

”Hevonen ei ollut Kuninkuusravien jälkeen lainkaan väsynyt, päinvastoin tuntui, että se oli jopa virkistynyt”, Hannu Hietanen sanoi. ”Se meni lähdössä koko ajan helpontuntuisesti, vaikka vauhti olikin kovaa.”

Ravilauantain tulokset Mobiilihepassa


Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403