Hyppää sisältöön

”Edessä on mielenkiintoinen tehtävä” – Next Direction jahtaa Elitloppet-finaalipaikkaa tänään Solvallassa

Elitloppet kilpaillaan tänään sunnuntaina 26. toukokuuta Tukholmassa. Suomea Elitloppetissa edustavat Next Direction ja Iikka Nurmonen. Ohjastaja uskoo, että mikäli he raivaavat tiensä karsinnasta finaaliin, hevonen on finaalissa jopa parempi kuin karsinnassa.

Next Direction Iikka Nurmonen kuva Hippos Ilkka Nisula
Next Direction ja Iikka Nurmonen. Kuva: Hippos / Ilkka Nisula

Valjakolla on jo entuudestaan kokemusta kilpailuista, jossa karsinnat ja finaali ajetaan samana päivänä. Nurmonen ohjasti Next Directionilla kakkossijan karsinnassa ja voiton finaalissa nelivuotiaiden Kuopio Stakesissa vuonna 2017.

”Harvemmin hevoset ihan niin paljon parantavat toiseen erään kuin Next Direction silloin paransi. Sillä ajatuksella voisi olettaa, että se parantaa tälläkin kertaa, jos finaalipaikka tulee”, Iikka Nurmonen sanoo.

Nurmosen mukaan Next Direction on ihannehevonen ajaa.

”Se on rauhallinen tapaus. Next Directioniin on tullut paljon lisää nopeutta viime aikoina, mutta sehän myös jaksaa ja jaksaa. Uskon, että se voi vielä tuosta kehittyäkin, koska aikuisen hevosen iässä sillä ei ole vielä kilpailtu kovinkaan montaa lähtöä.”

Timo Hulkkosen valmentama ja Team Look The Winnersin omistama Next Direction sai rata-arvonnassa lähtöradan numero neljä. Se kilpailee ensimmäisessä Elitloppet-karsinnassa, ja samassa karsinnassa on Timo Nurmoksen valmentama Readly Express, joka kiihdyttää radalta seitsemän. Viimeksi nämä kaksi hevosta kohtasivat Vermon Finlandia-Ajossa, jossa Readly Express voitti ja Next Direction oli toinen.

”Lähtöpaikka on ihan okei, siitä on hyvä lähteä kiihdyttämään. Edessä on kyllä mielenkiintoinen tehtävä”, Iikka Nurmonen sanoo. ”Elitloppet tulee olemaan minulle isoin kilpailu, jossa olen päässyt ajamaan.”

Next Direction on tienannut urallaan 292 595 euroa. Finlandia-Ajon kakkossijan lisäksi sen uran merkittävimpiin saavutuksiin kuuluu muun muassa toinen sija Suuressa Suomalaisessa Derbyssä vuonna 2017.

Vapaasti käytettäviä kuvia Next Directionista löytyy Suomen Hippoksen kuvapankista.

Elitloppet on yksi koko maailman arvostetuimmista ja tunnetuimmista raviurheilun suurkilpailuista, jonka historia juontaa juurensa aina vuoteen 1952 asti. Elitloppetissa kilpailee yhteensä 16 maailman parhaiden ravureiden joukkoon kuuluvaa hevosta, jotka on jaettu kahteen karsintaan. Kummastakin karsinnasta neljä hevosta etenee samana päivänä koko tapahtuman huipentavaan finaaliin, jonka voittaja saa 3 miljoonaa kruunua eli noin 278 000 euroa. Sekä karsinnat että finaali juostaan 1609 metrin matkalla. Viime vuonna finaalin voitti Italiaa edustanut Ringostarr Treb.

Ensimmäinen Elitloppet-karsinta starttaa aikataulun mukaan noin kello 15.55 Suomen aikaa, toinen karsinta 16.22. Finaali lähtee matkaan noin kello 18.20. Sekä karsinnat että finaali ovat katsottavissa antenniverkon kanavapaikan 26 Elitloppet-lähetyksen välityksellä. Antenniverkon ulkopuolelle jääviä talouksia palvelee Veikkauksen TotoTV, joka välittää ravit maksutta verkossa. TotoTV vaatii rekisteröitymisen Veikkauksen etuasiakkaaksi.

Vapaasti käytettäviä kuvia Elitloppet-sunnuntailta ladataan ravipäivän aikana kuvapankkiin.

Lähtölista, Elitloppet-karsinta 1 – 26.5. klo 15.55

Hevonen, ohjastaja, valmentaja, maa

1. Makethemark - Ulf Ohlsson (Petri Salmela), Ruotsi
2. Disco Volante - Jorma Kontio (Stefan Melander), Ruotsi
3. Double Exposure - Erik Adielsson (Daniel Redén), Ruotsi
4. Next Direction - Iikka Nurmonen (Timo Hulkkonen), Suomi
5. Looking Superb - Åke Svanstedt (Jean Michel Bazire), Norja
6. Uza Josselyn - Gabriele Gelormini (René Aebischer), Sveitsi
7. Readly Express - Björn Goop (Timo Nurmos), Ruotsi
8. Sorbet - Carl Johan Jepson (Daniel Redén), Ruotsi

Lähtölista, Elitloppet-karsinta 2 – 26.5. klo 16.22

Hevonen, ohjastaja, valmentaja, maa

1. Aubrion Du Gers - Joseph Verbeeck (Jean Michel Bazire), Ranska
2. Milligan’s School - Ulf Eriksson (Stefan Melander), Ruotsi
3. Bahia Quesnot - Junior Guelpa (Junior Guelpa), Ranska
4. Day Or Night In - Johan Untersteiner (Johan Untersteiner), Ruotsi
5. Propulsion - Örjan Kihlström (Daniel Redén), Ruotsi
6. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson (Fredrik B Larsson), Ruotsi
7. Heavy Sound - Kenneth Haugstad (Daniel Redén), Ruotsi
8. Dijon - Romain Derieux (Romain Derieux), Ranska

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403