Hyppää sisältöön

EBEF 2018: kaksivuotiaat nuoret voittajat häikäisivät

Yhdeksättä kertaa järjestetyssä ratsuvarsojen ja nuorten ratsuhevosten ykköstapahtumassa nähtiin suomalaisen ratsuhevoskasvatuksen parhaimmisto. Kasvattajat olivat panostaneet laatuun ja tämä näkyi Ypäjällä. Nuorten Hevosten Champion kilpailussa sekä este- että askellajivoittajat saivat kumpikin keskiarvokseen yli 9.

003
Bastiani K - kympin ravi!

Tammojen kantakirjauksen, jalostusarvostelun ja tammatestien lisäksi sunnuntaina kilpailtiin 2-3-vuotiaiden kesken Nuorten hevosten Championaatista niin este- kuin askellajiluokissa.

Nuorten 2-vuotiaiden hevosten askellajichampion luokan voitti ori Bastiani K (i. Pin Rock’s Bonaparte, e. Phaleonopsis, ei. Paco Rabanne) huikealla keskiarvolla 9,33. Se sai ravistaan harvinaisen täyden 10! Ori valittiin myös parhaaksi 2-vuotiaaksi FWB-askellajihevoseksi.

Myös 2-vuotiaiden estehevosten championvoittaja Beldaran (i. Chacoon Blue, e. Daffodil’s Baronet, ei. Irco Mena), paras 2-vuotias FWB-estehevonen,  sai keskiarvoksi tasan 9! 

004
Beldaran, yhdeksikön tamma

Nuorten 3-vuotiaiden hevosten askellajichampioniksi nousi FWB-ori Divine May Phillip (i. Pin Rock’s Black Velvet, e. May Comedienne, ei. Michellino) Oriin keskiarvo oli 8,33 ja se on myytävänä. Tämä hevonen oli luokkansa paras FWB.

3-vuotiaiden Nuorten Hevosten estechampioniksi, vuosimallia 2018, palkittiin Amelusina’s Warrior Z (i. Warrant, e. C. Amelusina R, Lord Z) keskiarvolla 8,13. Se valittiin myös parhaaksi 3-vuotiaaksi FWB-estehevoseksi.

EBEFissä kilpailtiin myös Hannover Championaatissa.  Luokkien voittajiksi selvisivät 3-vuotiaissa Fortunate Fireball M (i. Furstenball, e. I’m So Beautiful, ei. Rotspon) ja 4-vuotiaissa Diamanda (i. Dimaggio, e. Bellefleur, ei. Bonifatius).

 

Tammatestissä kaksi Diplomitammaa

FWB-/SRP-tammatesteissä kaksi tammaa nousivat Diplomitammoiksi: FWB-tamma Lindy Hop de Quadrille (i. Don Larino, e. Mazurka Q, ei. Master) sekä SRP-tamma Tia’s Airborne Swan (i. Swan, e. Sheza Hot, ei. Hunsingo’s Twister) palkittiin Diplomitammoina. Diva Aurora (i. Don Larino, e. Dolores, ei. Del Piero) sai tammatestipalkinnon. Luokan kaikki tammat suorittivat tammatestin hyväksytysti.

Hannover-tamma Belinda (i. Belissimo, e. Cyntia, ei. Contendro I) palkittiin 1A palkinnolla Hannover-tammatestissä ja se pääsi siis eliittitammakandidaatiksi. Sen on kasvattanut Stefan Aust ja sen omistavat Anu Hänninen ja Outi Mäenpää.

Päivän kaikki tulokset löydät täältä