Hyppää sisältöön

EBEF 2017: Sensein ylivoimaa

Ratsuhevoskasvatuksen kärkitapahtuma keräsi noin 220 laadukasta hevosta lauantaiksi ja sunnuntaiksi Ypäjän Hevosopistolle esiintymään kansainvälisesti arvostetuille tuomareille. European Breeding Event Finland -viikonlopun aikana saatiin nauttia tulevaisuuden lupauksien tarkastelusta ja esiintymisestä. Laatua nähtiin niin nuorissa hevosissa, tammatesteissä, Nuorten Hevosten Championissa, Hannoverchampionaatissa kuin tapahtuman muissakin osissa. Maitovarsojen Best In Show -kolmikko loisti erityisesti liikkeillään.

Sensein voimaa maitovarsoissa

IMG_3493
Sensei. Kuva Annika Marjamäki

Viikonlopun Best In Show -varsana palkittiin rautias maitovarsa Sensei (Sezuan - San Amour). Ori on merkitty FWB-kantakirjaan. Sen on kasvattanut Anne Moilanen ja sen omistaa Anne-Invest Oy. FWB-ori palkittiin lauantai-iltana huikealla 9,21 keskiarvolla.

- Aivan mahtavaa, olen ihan huippufiiliksissä! Tiesin, että hevonen on todella hieno, mutta voitto yllätti. Tuomarit kehuivat ja kansliasta haettu paperi oli todella mun makuun, kyllä miellytti. Huonoin numero oli 9,0 ja paras 9,5. Kymppiin on tietty matkaa, mutta olen todella tyytyväinen, omistaja-kasvattaja Anne Moilanen iloitsi Best In Show -kehän jälkeen.

Varsa oli merkitty myytäväksi Open Sale -luokassa. Katalogiin hinnaksi oli merkitty 7 500 - 10 000 €. Hinnan mahdollista nousua tiedustellessa vastassa on leveä hymy.

-  Kyllä hinta nousi tämän päivän aikana! Jos tätä nyt voi myydäkään, Moilanen heittää.

Sensei on Moilasen ensimmäinen kasvatti toisessa polvessa ja siksikin kasvattajalle erityinen. Oriin emänemästä on myös Kyvyt Esiin- ja Laatuarvostelu-voittaja Lodestro.

Lauantaina kova taso

Viikonlopun maitovarsojen Best In Show II oli Conquera (Concreto 174) ja Best In Show III oli Reverie (Revolution).

Parhaana FWB-maitovarsana sekä parhaana FWB-koulumaitovarsana palkittiin näyttelyn parhaaksi valittu Sensei. Parhaana FWB-estemaitovarsana palkittiin Conquera, joka palkittiin myös parhaana FWB-kantakirjaan hyväksytyn oriin jälkeläisenä Genoscoper Oy:n kiertopalkinnolla.

Bonita GC (Bon Coeur) palkittiin parhaana Hannover maitovarsana ja parhaana Hannover tammavarsana. Parhaana Hannover orivarsana palkittiin Sylvester Carrus (San Amour). L'Diamante Riverbank (L'Espoir) palkittiin parhaana Oldenburg maitovarsana sekä parhaana Oldenburg orivarsana. Danciara K (Danciano) palkittiin parhaana Oldenburg tammavarsana.

16_conquera_IMG_2670
COnquera. Kuva Annika Marjamäki

Nuorten Hevosten Champion

Nuorten Hevosten Championissa 2-vuotiaissa askellajihevosissa paras oli Feather QSH (Fürsten-Look) ja este- ja kenttähevosissa Just Dancing Debt (Sir Oldenburg). 3-vuotiaissa este- ja kenttähevosissa paras oli Belgarath (Conthargos) ja askellajihevosissa Kom Daisy Dancer (Foundation).

1-3 -vuotiaiden FWB-tähdet

1-3 -vuotiaiden este- ja kenttähevosten parhaaksi valittiin 1-vuotias Kom Ambassador (French Match Ask 177) ja 1-3 -vuotiaiden askellajihevosten parhaaksi arvosteltiin 2-vuotias Princess Abbey (Fûrstenball). 1-3 -vuotiaiden Open Sale -luokkien taso oli korkea. Hieno yksityiskohta on, että askellajihevosten ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet hevoset, Princess Abbey ja 2-vuotias Stargazer (Bretton Woods), ovat samasta emästä Tabu 2739 (Roi Du Ballet 82). Ja molemmat on kasvattanut Christine Furuhjelm. Molempien luokkien voittajat ja sijoittuneet ovat FWB-kantakirjaan merkittyjä.

Lisätietoja

Viikonloppu oli täynnä tapahtumaa. Tietoa tässä mainituista ja muista tapahtumista löytyy lisää osoitteesta ebef-show.sporttisaitti.com ja tapahtuman facebook-sivuilta www.facebook.com/ebefshowEBEF –Show’n Youtube kanava 


Kaikkien maitovarsojen sekä Open Sale luokan hevosten videot julkaistaan Youtube-kanavalla viikon sisään tapahtumasta.European Breeding Event Finland -show (EBEF-show) on ratsuhevosvarsojen arvostelu- ja myyntitapahtuma. Tapahtumassa myös kantakirjataan ja jalostusarvostellaan ratsuhevostammoja ja tammoilla on mahdollisuus suorittaa tammatesti. Vuonna 2017 EBEF-Show järjestettiin kahdeksannen kerran. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Ypäjän Hevosopisto Oy, Suomen Hannoveryhdistys ry ja Suomen Hippos ry.