Hyppää sisältöön

Dusktodawn Boogie on vuoden 2022 Suuren Suomalaisen Derbyn sankaritar – ”Hevonen on yksi maailman parhaista ikäluokassaan”

Kenneth Danielsen otti yleisönsä Vermo Areenalla. Kuva: Hippos/ Juho Hämäläinen

Nelivuotiaiden lämminveristen Suuri Suomalainen Derby ravattiin lauantaina Vermo Areenalla. Lähdön voiton ja 120 000 euron ykköspalkinnon vei nimiinsä tamma Dusktodawn Boogie uudella SE-ajalla 13,2a/2620 metriä.

Vermo Areenan kaksipäiväiset ravit huipentuivat nelivuotiaiden lämminveristen kauden pääkilpailuun Suuren Suomalaiseen Derbyyn, jossa toisensa kohtasivat 2018 syntyneen ikäluokan kerma.

2620 metrin ryhmäajossa vauhtia piti yllä Shackhills Twister, joka piti kärkisijaa hallussa aina maalisuoralle tultaessa. Johtavan rinnalla juossut Dusktodawn Boogie punnersi kuitenkin kärkihevosen ohi. Toiselle sijalle kiri lopulta ulkoratoja pitkin kiitänyt Velvet Gold, joka oli lähellä jopa lähdön voittoa.

”700 metriä ennen maalia, että voimme ohittaa Shackhills Twisterin, mutta tiukille se lopulta meni”, Danielsen totesi radan voittajahaastattelussa.

”Tätä ei voi kuvailla, se täytyy itse kokea. Olen ylpeä tänään.”

Norjalainen Danielsen vaikuttaa puolisonsa Päivi Pihlgrenin kanssa Liedossa. Pariskunta löytyy myös Dusktodawn Boogien omistavan First Ready Cashin takaa. Tamman on kasvattanut Häijään Oriasema Oy.

”Hevonen on yksi maailman parhaista ikäluokassaan. Olen sanonut alusta alkaen, että hevonen on yksi parhaista mitä on syntynyt ja seison sen takana.”

Danielsenille hevonen siirtyi vuoden 2019 Ypäjän varsahuutokaupassa. Hevosen tarina onkin kuin suoraan satukirjasta. Kausi 2022 pitää sisällään Derby-voiton lisäksi ykkössijan Euroopan ravipyhätössä Pariisissa.

Valmentajan mukaan hevosen kyvyt riittävät aivan maailman huipulle asti.

”Seuraavaksi kilpaillaan Kasvattajakruunu Turussa, ja toivottavasti pääsemme mukaan Prix d’Ameriqueen”, Danielsen kertoi.

Tamman fyysiset kyvyt ovat tulleet raviyleisölle tutuksi, josta tuoreimpana esityksenä oli Derbyssä syntynyt SE-tulos. Tammasta puhuttaessa esille nousee kuitenkin erityisesti sen luonne.

”Se on ihan mahtava koko perheen hevonen”, Pihlgren kehui.

Tulokset Suuri Suomalainen Derby 2022