Hyppää sisältöön

Derbyhevoset Vermossa revanssihengessä

Vermon keskiviikkoisten V5-ravien ansioituneimmat hevoset hakevat revanssia syyskuun alussa ajetusta Derbystä.

Ikäluokan pääkilpailun ykköstä tai kakkosta ei tosin ole mahdollista haastaa, koska ne valmentautuvat ja tavallisesti myös kilpailevat Ruotsissa. Derbyn kolmonen ja neljä muuta finalistia ovat mukana ja taistelevat 4000 euron ykköspalkinnosta. Lähtö on tasainen, mutta ainakin Benjamin Duo, Sunrise Lover ja viimeisimmässä kilpailussaan Kasvattajakruunun muhkeat rahat voittanut Notable Nuts ovat huippukunnossa.

Suomenhevosten kovin lähtö on 3100 metrin matkalla ajettava Sisu-sarjan tasoitus. Sisua ei osallistujilta puutu, mutta monet ovat melko epävarmoja ja helposti laukkaavia kilpailijoita. Suosikki on kouvolalainen Hovin Hohto, jota ohjastaa Marko Heikari. Hovin Hohto yleensä voittaa useimmiten ravia, mutta laukkariski on melko korkea varsinkin lähdössä. Pitkällä matkalla se on tosin mahdollista korjata.

V5-rivin päättää tammojen lähtö, jonka suosikki on Tuomas Korvenojan tallin Dee Cee Careliana. Dee Cee Careliana on maailman kaikkien aikojen parhaaksi ravuriksi tituleeratun Varennen tytär. Rattailla istuu toista kertaa peräkkäin vuoden voitokkaimmaksi ohjastajaksi matkalla oleva Mika Forss. Aivan selvä peli ei tosin vielä ole, Forssin ja toiseksi eniten voittoja ajaneen Ari Moilasen välillä on vain  kymmenkunta täysosumaa.

Vermon ravit alkavat klo 18.30. V5-peli ajetaan lähdöissä 3-7, V4-peli lähdöissä 7-10, Päivän Duo 6 ja 7 ja Troikka lähdöissä 5 ja 9.

TotoTv:n tai TotoTv:n nettilähetyksen lisäksi raveja on mahdollista seurata SuomiTv:n lähetyksessä alkaen klo 19.

www.vermo.fi

www.toto.fi