Hyppää sisältöön

Demigod vuoden 2016 valtakunnallisen voittaja

1-vuotiaiden lämminveristen ravihevosten Valtakunnallisen varsanäyttelyn voittajaksi kruunattiin Dream Vacation poika Demigod. Näyttely järjestettiin Kouvolan raviradalla, jossa tapahtumat jatkuvat huomenna 1-vuotaiden suomenhevosten arvosteluilla.

Demigod ja omistaja Miia Myllymäki 12082016 Fager-Pintilä
Miia Myllymäki omistaa voittaja oriin Demigod. Kuva Pirje Fager-Pintilä


Lämminveristen näyttelyn finalisteista kolme oli oritta ja kaksi tammaa. Voiton ja 1500 euron ykköspalkinnon vei ypäjäläisten Marianna ja Miia Myllymäen kasvattama ja Miia Myllymäen omistama ori Demigod. Demigod sai voitostaan myös ilmaisen osallistumisen Kymenlaakso-ajoon.

- Olen tosi iloinen ja hiukan ehkä jopa yllättynyt, että meni näin hyvin. Kevään näyttelyn perusteella en osannut odottaa voittoa, mutta ajattelin, että jos sen saa esitettyä hyvin niin se voi hieman pärjätäkin, omistaja Miia Myllymäki iloitsi.

 

- Oritta on nyt ajettu vähän takaa ja parin viikon päästä olisi tarkoitus aloittaa ajo-opetus. Olemme kasvattaneet sen minulle tulevaisuuden ravihevoseksi, jota olisi tarkoitus itse valmentaa, Myllymäki jatkaa.

 

Myllymäen perheellä on pitkä ravitausta ja Miian äiti on Marianna on toinen Demigodin kasvattajista. Oriin emä Spirit Laday on vuonna 2013 palkittu parhaana kantakirjatammana Suomessa.

- Ajattelimme panostaa Spirit Ladaylle jo hieman näyttöjä jättäneeseen oriin. Valley Victory oli tärkein asia linjauksessa ja ettei sukusiitosaste nouse liian korkeaksi, joten valitsimme Dream Vacationin. Toki ori on myös itsessään hyvä ja näyttävän näköinen, Marianna Myllymäki valottaa orivalintaa.

 

Kilpailun toinen sekä kolmassija matkasivat Pia Huusarin talliin. Toiseksi sijoittui tamma Queasy Du Point (Quite Easy) ja kolmanneksi tamma Quattro Point (Andover Hall). Neljännen sijan vei ori Soul Of Huracan (Lexus Font), jonka on kasvattanut Terhi Vanhala ja sen omistaa Antti ja Anita Ihaksi Kouvolasta. Viides oli Marjut Nokelaisen ja Carita Kytön kasvattama ja omistama Mr Hanky-Panky (Mr Pine Chip).

 

Näyttelyyn osallistui yhteensä 13 varsaa, joista Demigod palkittiin ainoana I- palkinnolla. Viisi varsaa ylsi II+ palkintoon, kaksi II palkintoon, II- palkinnon sai varsoista neljä ja yksi varsa palkittiin III+ palkinnolla. Näyttelystä poissa oli ori Graceful Swamp. Parhaana esittäjänä palkittiin Mikko Valtonen ja arvonnassa ilmaisen osallistumisen Derbyyn voitti tamma Maysa McCool (Diesel Don).

 

Valtakunnallinen varsanäyttely jatkuu huomenna lauantaina 1-vuotiaiden suomenhevosten kanssa. Näyttelytapahtumat alkavat klo 10.00 ja viiden parhaan kesken kilpailtava finaali nähdään Meidän Maaseutu -festivaalien näytöskehässä klo 15.00 alkaen.

 

Valtakunnallinen varsanäyttely, KÄSIOHJELMA


Finalistien rakennekuvat löytyvät Hippoksen kuvapankista.


Hevoskohtaiset arvostelut julkaistaan Heppa-järjestelmässä.

 

Demigod 12082016 Fager-Pintilä
Demigod. Kuva Pirje Fager-Pintilä


Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten valtakunnallinen varsanäyttely järjestetään Kouvolassa Meidän Maaseutu –festivaalien yhteydessä 12.-14. elokuuta. Perjantaina esiintyvät 1-vuotiaat lämminveriset. Lauantaina vuorossa ovat 1-vuotiaat ja sunnuntaina 2-vuotiaat suomenhevoset.