Hyppää sisältöön

D.D.’s Hitman laukanneena viides Oslo GP’ssä, Polara kakkonen kylmäverilähdössä

Norjassa kilpailtiin sunnuntaina huippuravit Bjerken radalla. Suomalaishevosista D.D.'s Hitman sijoittui päälähdössä viidenneksi paikattuaan ensimmäisen takasuoran laukkansa hyvin. Kilpailun voitti Seinäjoki-Racen sankari Twister Bi. Kylmäverilähdössä Suomen Polara taisteli upeasti kakkoseksi oltuaan mukana 15,9-vauhtisessa hurjassa avauksessa. Voiton vei juhannuksena Härmän Nordic Kingissä nähtävä Månprinsen A.M. Hiihtäjä Iivo Niskasen osaomistama Victory Bonsai kamppaili Energima Cupin finaalissa kolmanneksi.

D. D. s' HItman
D.D.'s Hitman

Oslo Grand Prix'ssä D.D.'s Hitman laukkasi ensimmäisellä takasuoralla, minkä jälkeen ori eteni sisäkautta sujuvasti ja leikkasi linjan viidentenä porukan keskellä. Voitosta kamppailivat kaukana muiden edellä kotiyleisön suosikki Lionel ja Twister Bi, joka kiri maalisuoralla ohi ja yllätysvoittoon. D.D.'s Hitman ansaitsi 75 000 Norjan kruunua. Voittaja Twister Bi vei 1 500 000 kruunun potin.

Polara kilpaili Alm Svartenin Äreslopissa, jossa se kilvoitteli kärkipaikasta 15,9-vauhtisella avauspuolikkaalla joutuen päästämään Lome Bragen eteensä. Antti Tupamäki nosti ruunan johtavan rinnalle, mistä se taisteli upeasti ja sijoittui kärkirintamassa kakkoseksi joutuen päästämään vain ulkoa kirineen Månprinsen A.M.:n ohitseen. Molemmat saavuttivat tuloksen 20,2a/1609m. Polara ansaitsi 150 000 kruunua.

Victory Bonsai juoksi Energima Cupin finaalissa päätöskierroksen johtavan rinnalla ja kamppaili hyvin kolmanneksi. Voittoon kiri Turno di Azzurra ja toiseksi maalisuoralla sisäradalta etenemään päässyt Thai Broadway. Victory Bonsai ansaitsi karsintalähdön kakkossijasta 50 000 ja finaalin kolmossijasta 60 000 kruunua.