Hyppää sisältöön

Costello on nyt myös kylmäveristen Pohjoismaiden Mestari

Kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruudesta kilpailtiin Turun Metsämäessä. Kauden kotimaisia suurkilpailuja hallinnut ja Rovaniemellä ravikuninkuuden voittanut Costello otti jälleen uuden tittelin nimiinsä, kun se ravasi varmaan voittoon myös Pohjoismaiden Mestaruudessa.

Costello2
Pohjoismaiden Mestari Costello (Kuva: Hanna Närhinen)

Lähdössä riitti tapahtumia. Hullumies avasi johtopaikalle, Välähdys otti aluksi sen takaa paikan mutta nousi johtavan Hullumiehen rinnalle. Paikkoja haettiin useaan otteeseen lähdön aikana. Eturivin uloimmalta lähtöpaikalta startannut Risto Tupamäen ohjastaman Costellon vaikeimmat paikat lähdön voiton kannalta tapahtuivat viimeisellä takasuoralla, kun ori laukkasi lyhyesti. Raville selvittyään Costello kiri helppoon voittoon. Toiseksi ravasi Ville Korjuksen Välähdys ja kolmanneksi kiri viimeistä kauttaan kilpaileva 15-vuotias A.T. Visku.

– Costello sai tasaisempaa juoksua kuin muut lähdön hevoset. Takasuoralla vauhti hidastui ja jouduin ottamaan kiinni Costelloa, jonka seurauksena hevonen laukkasi. Hienosti se kiri laukan jälkeen voittoon. Costello ei ollut aivan terävimmillään, kun sillä pidettiin taukoa Kuninkuusravien jälkeen. Hevonen voitti luokallaan ja täytyy olla kiitollinen miten hyvä Costello on, että pystyi tämänkin lähdön voittamaan, ohjastaja Tupamäki kiitteli hevostaan.

Costellon maine on kiirinyt myös ulkomaille. – Totta kai se on imartelevaa, että hevosta pidetään niin hyvänä ulkomaita myöten, valmentaja Ville Herttua totesi kysyttäessä, miltä tuntuu kun ulkomaalaiset osallistujat eivät olleet halukkaita ilmoittamaan hevosiaan Costelloa vastaan.

Pohjoismaiden Mestaruudesta voittaja Costello ansaitsee 30 000 euroa. Voittoaika oli 23,2ake. Sen omistavat Hanna ja Tommi Herttua. Oriin ovat kasvattaneet Matti ja Heli Säteri.

Chief Orlando tähtää huipulle

Chief Orlando
Chief Orlando voitti L. Fabritius Memorialin (Kuva: Hanna Närhinen)

Ennen kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruutta ajettiin vielä 5-vuotiaiden lämminveristen L. Fabritius Memorial. Etukäteen lähdöstä uumoiltiin yhden vuoden komeettojen Atupemin ja Suomessa hienosti aloittaneen Chief Orlandon kaksintaistelua. Mika Forssin ohjastama Chief Orlando sai haettua kärkipaikan ensimmäisellä takasuoralla. Pahin vastustaja Atupem laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Loppusuoralla Chief Orlando lipui helppoon voittoon.

–Hevonen oli tänään letkeä, melkein liiankin laiska. Hyvin se skarppasi sitten lopussa ja voitto tuli helposti. Chief Orlandolla on kapasiteettia mihin tahansa, Forss kehui hevostaan. Myös valmentaja Mäki-Tulokas odottaa, että hevonen nähdään ensi vuoden kovissa lähdöissä.

Kari Ala-Röyskön ja Esa Himasen omistama Chief Orlando ansaitsee voitostaan 10 000 euroa. Voittoaika oli 13,6ake.


Diktaattori on montén Pohjoismaiden Mestari

Diktaattori2
Diktaattori on montén Pohjoismaiden Mestari (Kuva: Hanna Närhinen)

Ravipäivän alussa juostiin myös kylmäveristen montén Pohjoismaiden Mestaruus. 5000 euron 1. palkinnon vei montélähtöjä pitkin vuotta hallinnut Kari Seilosen valmentama Diktaattori. 13-vuotias ruuna kirkasti viime vuoden montén Pohjoismaiden Mestaruuden toisen sijan voitoksi luottoratsastajansa Karoliina Sinkkilän kanssa. – Voitto tuli helposti, vaikka Diktaattori kompasteli muutaman kerran. Onneksi ruuna kuitenkin kesti ravilla, Sinkkilä kertasi lähdön tapahtumia.

Montén Pohjoismaiden Mestaruus irtosi ajalla 27,0ke. Diktaattorin omistavat ja sen ovat kasvattaneet Päivi Salmenius ja Seppo Väisänen.

Kuvia vapaaseen käyttöön

Lisätietoja,


Roger Johansson, toimitusjohtaja

roger.johansson@turunhippos.fi

puh. 040-219 0085