Hyppää sisältöön

Corazon Combo SE-vauhdissa Jokimaan kaksivuotislähdössä – ”Se on tosi vahvantuntuinen”

Corazon Combo on yksi kaksivuotisikäluokan tähdistä. Lauantain Hevosenomistajapokaali-lähdön voittoa juhlivat Marco Petrazzini sekä Pekka Korpi. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Pekka Korven valmentama sekä ohjastama Corazon Combo kellotti Lahdessa 2140 metrin ryhmäajossa kaksivuotiaiden lämminveristen uuden SE-tuloksen 15,0. Ori on nyt voittanut kaikki uransa seitsemän starttia.

Lahden Jokimaan raviradalla ajettussa SHKL Hevosenomistajapokaali -lähdössä katseet kohdistuivat etukäteen kahteen varsalahjakkuuteen Corazon Comboon sekä Halley Waniaan.

Molemmat tekivätkin lauantain lähdössä häikäisevät esitykset, mutta maalisuoralla toisella rataa juossut Corazon Combo vyöryi lopulta keulassa juosseen Halley Wanian ohi varmaan voittoon.

Voittoaika 15,0a on kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien uusi SE-tulos 2140 metrin matkalla. Vanha Suomen ennätys parani peräti kuusi kymmenystä.

Voitokkaasta ohjastuksesta vastasi valmentaja Pekka Korpi.

”Se olisi jaksanut vielä mennä, se on tosi vahvantuntuinen”, Korpi kommentoi suojattinsa esitystä.

Korpi on urallaan valmentanut lukuisia huippulahjakkuuksia, ja tallin historian suurimpiin tähtiin lukeutuu myös Corazon Combon isä Express Duo.

Poika kulkee toistaiseksi vahvasti isänsä jalanjäljissä.

”Express Duo oli hyvä kaksivuotiaana, ja tämäkin on ihan hyvä. Ravi käy ja se on ollut ravuri heti kun on alettu ajamaan. Se on tosi rauhallinen ja vapaa varsa.”

”Luulen, että lopetetaan kausi tähän ja ruvetaan valmistautumaan ensi vuoteen”, Korpi kertoi suunnitelmista radan voittajahaastattelussa.

Corazon Combon kasvattaja-omistajina toimivat Star Racing Oy ja Wipunen varainhallinta Oy.

Lauantain päälähtöihin lukeutui myös lämminveristen Jokimaa Tekee Tähtiä -kilpailu, jossa keulapaikalta lähdön tapahtumia hallitsi kotiradan Fazimo. Ohjastuksesta vastasi valmentaja Juha Utala ja nelivuotiaan ruunan kasvattaja-omistajana toimii Onkel Invest Oy.

Juha Utalan tallin Fazimo hallitsi Jokimaa Tekee Tähtiä -lähdön tapahtumia. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen