Hyppää sisältöön

Connemaraponi Pirttirannan Leon voittaja Poninäyttelyn avauspäivänä

Kansallisen poninäyttelyn nuorten ponien parhaaksi valittiin kaksivuotias connemaraori Pirttirannan Leon. Lauantaina champion-titteleitä jaettiin myös käyttöluokissa.


Champion Young Pony 2019 Pirttirannan Leon. Kuva Satu Pitkänen

Tarmo Kiviojan kasvattama, omistama ja esittämä kaksivuotias connemaraori Pirttirannan Leon palkittiin lauantaina Ypäjällä Champion Young Ponyn tittelillä. Loppukehässä se päihitti toiseksi sijoittuneen Welsh A-sektion oriin Moondelight Apollon.

"Kaiken kaikkiaan nuorten connemarojen taso oli erinomainen. Kuitenkin kun voittajaponi saapui kehään, sydämeni jätti yhden lyönnin väliin", connemaraponeja näyttelyssä arvostellut brittiläinen Ms Gill Wright kertoi.

Ilmeisesti muutkin tuomarit olivat samaa mieltä, sillä voittaja valittiin kaikkiaan viiden tuomarin antamien sijalukupisteiden perusteella.

Pirttirannan Leonin sukukin vaatii menestymään. Sekä sen emänemä Caragh Elaine Aisling että kolmas emä Espe Etta on aikanaan valittu Kansallisen poninäyttelyn parhaaksi poniksi. Oriin isä on Suomessa yhden kauden astunut irlantilaissyntyinen Linsfort Barney. Kiviojan ponitallin Pirttirannan-kasvattajaliitteestä tunnettuja connemarakasvatteja esitettiin lauantaina kaikkiaan viisi, ja ne kaikki palkittiin ensimmäisellä palkinnolla.

Lauantaina ratkottiin voittajia myös ponien käyttöluokissa. Ratsastusluokissa Mini Ridden Championiksi valittiin shetlanninponiratsukko Annagaard Capri ja Tiina Kaitala. Suurempien ratsukkojen Ridden Champion oli ratsuponi Toyboy ja Tiija Skyttä. Paras ajoponi oli Kakkulanmäen Virgil 261 SH ohjastajanaan Veera Valtanen.

Kansallinen poninäyttely jatkuu huomenna sunnuntaina kello kymmenen. Sunnuntaina kehissä nähdään aikuiset ponit sekä pikkuvarsat. Päivän päätteeksi valitaan koko näyttelyn Champion.

 

Lisätietoja: 

www.poninayttely.com ja www.facebook.com/poninayttely

Tuula Pyöriä, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, puh. 0400 658 181, puheenjohtaja@poninayttely.com

Satu Pitkänen, tiedotusvastaava (valokuvapyynnöt), puh. 050 5461 789, satu.rozpravka@ gmail.com

 


Kansallinen poninäyttely sai alkunsa vuonna 1978, jolloin suomalaiset ponikasvattajat saivat ensimmäistä kertaa esittää ponejaan rotujensa alkuperämaan tuomareille. Vuosien varrella rotujen kirjo on laajennut, ja nykyisin mukana ovat brittiläisten ponirotujen lisäksi myös suomalaiset ratsuponit, vuonohevoset sekä suomenpienhevoset.


Suomen Hippoksen kauden suurimmassa rotuponien arvostelussa 40 ponia

Suomen Hippoksen rotuponeille avoimessa näyttelykehässä nähtiin kauden ennätys, kun yhteensä 40 ponia arvosteltiin. Ponit olivat tasokkaita ja 19 ylsi I palkintoon.

"Suomalaisten nuorten ponien taso noussut. Tänään näimme erityisesti jalka-asennoiltaan hyviä poneja. Muutamalta uupui liikettä, mutta kaiken kaikkien ponien taso oli hyvä", puheenjohtajatuomari Kirsi Lehmonen summasi päivän antia.


Ponien arvostelut julkaistaan Heppa-järjestelmässä.

Ponien superviikonloppu 10.-11.8.

Elokuun toinen viikonloppu on todellista ponien kulta-aikaa! 10. – 11.8. järjestetään samaan aikaan kaksi ponien ykköstapahtumaa, Ponikuninkuusravit Joensuun raviradalla sekä Kansallinen Poninäyttely Ypäjän Hevosopistolla. Viikonlopun aikana Joensuussa ja Ypäjällä tullaan näkemään yhteensä satoja poneja ja myös yleisöä on odotettavissa runsaasti. Molemmat tapahtumat sopivat poniharrastajien lisäksi erinomaisesti perheille ja kaikille eläinten ystäville.

Katso lisää www.hippos.fi/ponien_superviikonloppu