Hyppää sisältöön

Cokstile Finlandia-Ajon voittoon Vermon uudella rataennätyksellä

Cokstile oli Finlandia-Ajon sankari vuonna 2022. Hevosta hoitaa suomalainen Anu Intonen. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Vermon Finlandia-viikonloppu päättyi Italian kansallislauluun, kun superori Cokstile juoksi Finlandia-Ajon voittoon. Voittoaika 09,6a on samalla Vermon rataennätys. Voittajahevosen hoitajana toimii suomalainen Anu Intonen.

Suomen vuoden suurin kansainvälinen ravilähtö Finlandia-Ajo juostiin vappupäivänä Vermo Areenalla. Lähtöön starttasi kymmenen huipputason lämminveriravuria, mutta joukon nopein sunnuntaina oli italialaisvieras Cokstile.

Voittoaika 09,6a oli samalla kilpailu- että rataennätys. Voittajaa ohjasti ruotsalainen Christoffer Eriksson.

Valjakko kiihdytti matkaan lähtöradalta kaksi, joka on loistopaikka. Eriksson ei osallistunut lähdön kovatempoiseen kiihdytykseen, vaan valjakko seurasi keulan tapahtumia aluksi kauempana parijonossa. 500 metriä ennen maalia Cokstile tuli keulassa juosseen Bepi Bin rinnalle, ja irtosi siitä lopulta hallittuun voittoon.

Toisen sijan vei ruotsalainen Stoletheshow ja kolmanneksi sijoittui Alankomaiden lipun alla kilpaileva Gareth Boko. Suomen Willow Pride oli parhaana suomalaisena viides.

Voittaja Cokstilen takaa löytyy useita kansalaisuuksia. Hevonen on syntynyt Norjassa, hevonen kilpailee italialaisomistuksessa, Vermossa sitä ohjasti ruotsalainen Eriksson ja hevosta valmentaa tanskalainen Erik Bondo, joka pitää valmennustallia Italiassa.

Suomalaisväriä ei myöskään uupunut Finlandia-voitosta, sillä hevosta hoitaa suomalainen Anu Intonen.

”Onhan tämä ihan mahtavaa. Ensinnäkin voittaa Suomessa, ja sitten vielä tähän aikaan vuodesta, kun olisi tärkeää pärjätä”, 26 vuotta Italiassa ”kesätöissä” viihtynyt Intonen kertoi.

”Se on tuommoinen tosi helppo ja iloinen hevonen. Ja sillä on tosi mahtava fysiikka. Onhan se aikamoinen hevonen”, Intonen kehui Cokstilea radan voittajahaastattelussa.