Hyppää sisältöön

Circo ja Oo Sole Mio Killerin Poniderbyjen ykköset

Superlauantaina Jyväskylässä ajetut Poniderbyt olivat Tiia Vehviläisen ohjastaman CIrcon ja Bea-Noora Kyynäräisen Oo Sole Mion hallintaa.

Tiia Vehviläinen pääsi tuulettamaan jälleen ykkössijaa Circon kärryillä. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Joensuun Ponikuninkuusraveissa Poniruhtinaan tittelin vienyt Circo jatkoi voittokulkuaan Jyväskylässä, kun se vei nimiinsä 4-7-vuotiaiden B-ponien Poniderbyn. Kuusivuotiasta ruunaa ohjasti Tiia Vehviläinen, joka juhli ponin kärryillä myös Joensuussa.

”Oli aika helppoa tänään. Muutama haparointi matkalla, mutta keulassa kun juostiin niin ei ollut hätää”, Vehviläinen kertasi aikaan 55,2a/1640 m päättynyttä juoksua.

”En tiedä, mistä haparoinnit johtuivat. Vauhti alkaa olla jo ehkä aika kovaa, mutta saattavat olla tuollaisia lapsellisia hyppyjä. On sillä vielä varaa, kun vain aikuistuu”, Vehviläinen tuumasi kuopiolaisen Noora Nykäsen valmentamasta ja omistamasta kuusivuotiaasta.

Lähdössä toiseksi sijoittui kouvolalaisen Nina Hännisen ohjastama, valmentama ja omistama Aidan Wee. Ori kirjasi mailin matkalla ajan 55,6a, mikä on nelivuotiaiden ponien uusi Suomen ennätys.

Nina Hänninen (vas.) valmentaa ja Bea-Noora Kyynäräinen ohjasti Oo Sole Mion Killerin Poniderbyn voittoon. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Viisivuotiaiden A-ponien Poniderbyn ykkönen oli Bea-Noora Kyynäräisen ohjastama Oo Sole Mio. Nina Hännisen valmentama ja omistama viisivuotias tamma karkasi muilta jo ensimmäisen kierroksen aikana ja kirjasi voittoajakseen 2.32,0a/1640 metriä.

”Poni tuntui hyvältä jo ennen starttia. Se meni ihan omalla moottorilla”, Kyynäräinen kehui.

”Tämä on tosi lahjakas poni ja kyllä derbyvoitto on suurinta, mitä olen urallani saavuttanut”, uransa yhdeksättä voittoa juhlinut mäntsäläläinen sanoi.

Myös Oo Sole Mion valmentaja Nina Hänninen kehui ponin olevan yksi parhaista, millä hän itse on päässyt ajamaan.

”Näytti tosi hyvältä, Bea on saanut sen kulkemaan tosi hyvin. Ei voi olla kuin ylpeä”, Hänninen iloitsi.

Smedens Chess oli Porin ponilähdön ykkönen ohjaksissaan Johanna Pirttijoki. Kuva: Hippos/Emilia Lehtonen
Porissa juostun B-ponilähdön ykkössijaa juhli Johanna Pirttijoen omistama, valmentama ja ohjastama Smedens Chess. Ylöjärveläisen Pirttijoen suojatti kirjasi voittoajakseen 2.00,0/1640m.

Ponilähtöjen tulokset Killeri >

Ponilähdön tulokset Pori >

Vapaasti käytettäviä kuvia >


Lisätiedot:
Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
p. 040-776 0530
suvi.hakkarainen@hippos.fi