Hyppää sisältöön

Christer Ratsuoripäivien paras ori

Ratsuoripäivien parhaana oriina palkittiin Kimmo ja Ulla Helasuon omistama ori Christer. Lautakunta kehui Carmen Eissfeldtin kasvattaman oriin kapasiteettiä, kykyä ja ratsastettavuutta erinomaiseksi. Christerin lisäksi Ratsuoripäivillä hyväksyttiin yhteensä 12 oritta.

Helasuot
Ulla ja Kimmo Helasuo olivat tyytyväisinä Ratsuoripäivien tulokseen. Christerin tavoin Helasuon oriit esitti saksalainen Torben Seeman. Kuva Pirje Fager-Pintilä.

3-vuotias esteori Christer (Connor) sai tyypistä 9,5 pistettä ja estekokeesta tekniikasta ja kyvystä sekä luonteesta ja yleisvaikutelmasta 9 pistettä. Ori merkittiin I jalostusluokkaan.

- Ostimme molemmat oriit sekä Christerin ja Cascalinuksen huutokaupasta Saksasta. Tänään kaikki meni niin kuin ajattelimme ja olemme tyytyväisiä. Seuraavaksi Christer lähtee Saksaan tekemään 14 päivän testin, jonka jälkeen se tulee takaisin Suomeen astumaan, Ulla Helasuo kertoi tulevista suunnitelmista.

 

Muista 3-vuotiasta Christerin lisäksi kahden vuoden jalostukseenkäyttöoikeudet saivat Helasuon mainitsema esteori Cascalinus (Cascadello I) sekä askellajioriit Evegro (Everdale) ja Fürstoil Carrus (Fürst Romancier). Helena ja Jukka Niirasen omistama Fürstoil Carrus palkittiin myös parhaana askellajioriina.

 

5-vuotiaalle FWB-oriille Kyrö San Allegro 181 (San Amour) merkittiin FWB-kantakirjan II jalostusluokkaan ja oriille myönnettiin jalostukseenkäyttöoikeus vuosiksi 2017-2018.

 

Ratsuponijalostukseen tarjottiin oriit Vliedberg Farley (Nilantshoeve's Zippo) ja Pin Rock's Boogie Woogie (Hunsingo's Twister 4 WPB). Ira Ristimäen kasvattama ja omistama 5-vuotias Pin Rock's Boogie Woogie merkittiin suomalaisen ratsuponin kantakirjan I jalostusluokkaan ja sille myönnettiin toistaiseksi voimassa oleva siitokseenkäyttöoikeus. 3-vuotias Vliedberg Farley sai kahden vuoden luvan ja palkittiin samalla Ratsuoripäivien parhaana ratsuponioriina.

 

Jalostusarvostelluista oriista hyväksyttiin kaikki. Oriit Clintissimo (Clinton I), Leopoldo (Ludwig von Bayern 168) ja Lord Lohengrin (Lordanos) hyväksyttiin I jalostusluokkaan ja niille myönnettiin toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus. Oriit Gigolo van Paemel (Cicero Z), Ingliston Wicker (Silverstone) ja Royal Earl du Chabus (Clinton) merkittiin II jalostusluokkaan tammakohtaisilla luvilla.  

 

Orilautakunta oli kokonaisuudessaan tyytyväinen näkemäänsä.

- Näimme paljon tasokkaita oriita ja arvostelu oli selkeää oriiden hyvän valmistelun johdosta, puheenjohtaja Anna Pajanen kiitti taustajoukkoja. 

 

- Oli ilahduttavaa nähdä suvullisesti laadukkaita hevosia, jotka olivat hyvin valmisteltuja. Niitä oli miellyttävä arvostella, Marko Björs ja Anne-Mari Pekonen jatkoivat.

 

Myös estetuomarit Carl-Harry Frey ja Mikael Nolin kehuivat oriita.

- Kaiken kaikkiaan estehevosten taso oli oikein hyvä. Paras ori oli kokonaisuudessaan hyvä, sillä on moderni hyppytyyli sekä riittävästi verta.

 

Oriiden rakennekuvat löytyvät Hippoksen kuvapankista.

Pisteet ja lausunnot löytyvät hevoskohtaisista tiedoista Heppa-järjestelmästä.

Tapahtuman livetaltioinnit ovat nähtävillä Uudet hevoskasvattajat Facebook –sivuilla.

 

Oriiden Beau Jouet (Jean Baptiste Carrus 165), Cascar He'las (Cascano 185), Charman (Charmeur), Carlo He'las (Cassini II) ja Florentino THE (Florestan I) pisteet eivät riittäneet jalostukseen hyväksymiseen.

 


Ratsuoripäivät järjestettiin Ypäjän Hevosopistolla 31. maaliskuuta – 1. huhtikuuta 2017.