Hyppää sisältöön

Chief Orlando kutsuttiin Finlandia-Ajoon

Menestysvalmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Chief Orlando on kutsuttu Vermon kevään vauhtijuhlaan Finlandia-Ajoon. Lauantaina 4. toukokuuta ajettavassa kansainvälisessä kutsukilpailussa voittaja ansaitsee 110 000 euroa ja paikan Elitloppetiin, Tukholmassa toukokuun lopussa juostavaan klassikkokilpailuun.

Antti Teivainen Chief Orlando Seinäjoki Race 160419 kuva Hippos Hanna Laakso
Antti Teivaisen ohjastama Chief Orlando kiri viime lauantaina ajetussa Seinäjoki Racessa kolmannelle sijalle. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Norjassa syntynyt Chief Orlando on ollut suomalaisomistuksessa ja -valmennuksessa toukokuusta 2018 saakka. Viime vuonna ori ehti voittaa muun muassa 5-vuotislähdön Turussa, ja kausi huipentui 30 120 euron arvoiseen Hopeadivisioona-finaalin voittoon marraskuussa Ruotsin pääradalla Solvallassa.

Tänä vuonna Chief Orlando on kilpaillut kolmesti: ensin se voitti kauden avauksensa Teivossa näytöstyyliin, oli sitten kolmas Helsinki-Ajossa ja tuoreimpana saavutuksena on kolmossija viime lauantain Seinäjoki Racesta. Seinäjoella Chief Orlando sai johtaneen Pastore Bobin takaa myöhään kiritilaa, mutta tuli loppumetrit terävästi.

”Sellainen olo meille jäi, että jos kiritilaa olisi tullut aiemmin, tulojärjestys olisi ollut erilainen”, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas arvelee. ”Pääasia kuitenkin oli, että Chief Orlando täytti paikkansa hyvin ja tuli voimissaan maaliin. Hienoa, kun tallissa on tällainen hevonen, jolla on mahdollisuus osallistua isoihin lähtöihin. Eiköhän jonakin päivänä ole meidänkin vuoro onnistua täydellisesti.”

Esa Himasen ja Kari Ala-Röyskön omistama 6-vuotias Chief Orlando saa Finlandia-Ajossa vastaansa mm. ensimmäistä kertaa Suomessa kilpailevan ravimaailman supertähden Readly Expressin.

”Readly Express herättää tietenkin suurta kunnioitusta. Lähtöpaikoilla ja juoksunkuluilla on iso merkitys näissä lähdöissä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun oma valmennettavani on mukana Finlandia-Ajossa. Se tuntuu hienolta”, Tapio Mäki-Tulokas iloitsee.

Chief Orlando on juossut urallaan 49 kilpailua, joista se on voittanut 14 ja ollut 12 kertaa toinen. Hevosen ennätys on 10,2 ja voittosumma 203 835 euroa.

Finlandia-Ajoon ovat vahvistaneet tulonsa Pastore Bob, Top Of The World, Readly Express, Eridan ja Chief Orlando. Seinäjoki Racen voittaja Atupem sai myös kutsun, mutta sen taustajoukot ovat päättäneet osallistua viikkoa aiemmin juostaviin Olympiaraveihin eikä Atupem näin kilpaile Finlandia-Ajossa. 1609 metrin pikamatkalla ajettavaan Finlandia-Ajoon kutsutaan kaikkiaan kymmenen hevosta.

Lisätietoja: 

Miika Lähdeniemi

Vermon kilpailupäällikkö
045 788 16738

miika.lahdeniemi@vermo.fi 

Finlandia-Ajo 2019 

Vauhdikas klassikko Finlandia-Ajo tuo kansainvälisen ravifestivaalitunnelman pääkaupunkiseudulle!

Lauantaina 4. toukokuuta Vermossa nautitaan paitsi kansainvälisestä huippu-urheilusta, myös suuren yleisötapahtuman sykkeestä. Eliittiravurit takaavat vauhdin, jota on tarjolla 12 lähdön ja kahden ponilähdön verran. Kaviouran lisäksi vauhtia riittää yleisöalueella, jossa palvellaan kaikenikäisiä Finlandia-vieraita.

Juniorit viihtyvät Lasten Finlandiassa. Tarjolla on muun muassa poniajeluita, kepparirata, pihaleikkejä, piirustuskilpailu, sisäleikkipaikka ja paljon muuta. Varttuneempi väki voi valita aitiopaikat huippuravureiden kannustamiseen joko aidan varresta, ravintola Ravillasta tai vaikka Vermon hienolta terassilta. Raveissa riittää paikkoja niin sisällä kuin ulkona!

40. kertaa juostavaan Finlandia-Ajoon saapuu huippuravureita mm. Ranskasta ja Ruotsista, mutta onnistuvatko kotimaiset huiput lyömään niille kampoihin? Sprintterikisassa taistellaan paitsi 110 000 euron ykköspalkinnosta, myös suorasta kutsusta Elitloppetiin, Pohjoismaiden suurimpaan ravilähtöön. 

Tervetuloa nauttimaan Vermon sinivalkoisesta, mutta kansainvälisestä Finlandia-päivästä!

MITÄ? Kansainvälistä ravijuhlaa
MISSÄ? Vermon raviradalla Espoon Leppävaarassa
MILLOIN? Lauantaina 4. toukokuuta klo 14
MITEN? Liput joko portilta ja edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi