Hyppää sisältöön

Chief Orlando ja Santtu Raitala tekivät Kaustisen uuden rataennätyksen

Kaustisen Festivaaliajossa nähtiin yhden valjakon näytös. Santtu Raitalan ohjastama Chief Orlando otti ylivoimavoiton Kaustisen uudella rataennätysajalla 10,4a. Salamakypärien kilpailusarjassa johtopaikalle siirtyi Arna Ruohomäki, joka voitti kuudennen osalähdön.

Chief Orlando, Santtu Raitala, Tapio Mäki-Tulokas ja Jenni Mäenpää saivat juhlia Kaustisella. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Santtu Raitalan ohjastama Chief Orlando nappasi helposti johtopaikan Festivaaliajossa, kun Iikka Nurmonen pakitti alussa Next Directionilla radalta kahdeksan. Valjakko veti kovaa, kierroksen väliaika oli 10,0. Loppusuoralla Raitala ja Chief Orlando saivat tyylitellä ylivoimaiseen voittoon Kaustisen uudella rataennätysajalla 10,4a/1609 metriä.

"Hevonen oli jopa pirteämpi kuin mitä olisin toivonut. Lopussa ei kuitenkaan ollut kaikki pelissä, hevoselta jäi vetolaput vetämättä. Aina, kun voittobiisini ensimmäiset sanat kajahtavat, tulen iloiseksi. Silloin tietää, että hevonen ja sen taustajoukot ovat onnistuneet”, Raitala kertoi.

”Hevonen on ollut meillä jokaiseen starttiinsa hyvä. Nyt voi hyvillä mielin lähteä kohti St Michel -ajoa”, lähtöön jo kutsun saaneen Chief Orlandon valmentaja Tapio Mäki-Tulokas totesi.

Chief Orlandon voittosumma karttui 10 000 eurolla. Seuraavaksi Esa Himasen ja Kari Ala-Röyskön omistama ori kilpailee siis St Michel -ajon 80 000 euron ykköspalkinnosta.

Arna Ruohomäki sai tuulettaa Pica-Pica Oakin kärryillä. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Kokelasohjastajien Salamakypärät-kilpailusarjan kuudes osalähtö ajettiin Kaustisella. Arna Ruohomäki kaasutti Pica-Pica Oakin johtopaikalle, jossa valjakko pysyi varmaan tyyliin aina maaliin asti. Toiseksi sijoittui voittajan tallikaveri Amorcito, jota ohjasti Iivari Nurminen.

”Se aina helpottaa, kun on jo ennestään tuttu hevosen kanssa. Oppii sen tavat ja tietää pienet kikat. Pica-Pica Oak oli jo Härmässä niin hyvä, että päätin ajaa keulasta. Salamakypärät-kilpailu on tosi hyvä, etenkin kun saadaan ajaa Vermon keskiviikko-raveissa ja lauantaisin, nuoret saa ihan eri tavalla tässä näkyvyyttä”, Ruohomäki kertoi.

”Tosi hienoa saada kaksoisvoitto erityisesti näin kotiradan isoissa raveissa”, valmentaja Erkki Lappi hehkutti. Lappi on Kaustisen raviopiston kasvatti, kuten myös moni Salamakypäräkin.

Kaustisen osalähdön voiton myötä Ruohomäki siirtyy myös Salamakypärissä johtopaikalle ja saa pukea keltaisen johtajan liivin päällensä St Michel -raveissa ajettavaan seitsemänteen osalähtöön. Toisena kilpailussa on Taneli Säde ja kolmantena Olli-Pekka Holopainen.

Pistetilanne, Salamakypärät

1.

Arna Ruohomäki

66

2.

Taneli Säde 

60

3.

Olli-Pekka Holopainen

55

4.

Iivari Nurminen

44

5.

Anette Antti-Roiko

40

6.

Toni Ripatti

38

7.

Niko Riekkinen

37

8.

Niki Finnström

34

9.

Kimi Pesonen

33

10.

Niko Huuskola

29

11.

Riku M Lindgren

24

12.

Ayse Könec

21

Suomenhevosten 3100 metrin volttilähdössä Hannu Hietasen ohjastama Joriini näytti monipuolisuutensa. Joriini on antanut hienoja näyttöjä kohti Lahden Kuninkuusraveja, ja nyt pitkälläkin matkalla ori kiri vakuuttavaan voittoon. Voitto tuli ajalla 26,8/3120 metriä. 

Vapaasti käytettäviä kuvia

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424