Hyppää sisältöön

Chief Orlando häikäisi Sweden Cupin finaalissa, Koivunen ja Nurmos juhlivat Harper Hanoverissa

Runsaslukuinen suomalaisyleisö pääsi hurraamaan omilleen Solvallassa, kun Lexus Dream vei Sweden Cupin karsinnan voiton, ja Chief Orlando tykitti upealla juoksulla finaalin kakkoseksi. Suomalaisten päivän kruunasi Olli Koivusen ohjastaman Eeliksen voitto perinteikkäässä Harper Hanoverissa.

Sweden Cup finaali Chief Orlando 5 Solvalla 250519 kuva Hippos Hanna Laakso
Chief Orlando (numero 5) puristi toiseksi Sweden Cupin finaalissa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso
Elitloppetin lauantaipäivän sykähdyttävimmät suomalaissuoritukset nähtiin Sweden Cupissa sekä perinteikkäässä pitkän matkan kilpailussa Harper Hanoverissa.

Sweden Cupin karsintalähdöissä nähtiin päivän ainoa suomalaishevosen voitto, kun Ari Moilanen ohjasti Markku Niemisen valmentaman Lexus Dreamin voittoon. Viisivuotiaan ruunan omistavat sen kasvattaja Toni Lasila ja Toni Rytkölä.

Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti Chief Orlando oli karsintalähtönsä kakkonen ja hurjasteli myös finaalissa huippujuoksulla toiseksi. Björn Goopin ohjastama Chief Orlando näytti loppusuoralla jopa voittajalta, mutta kanuunakirillä takajoukoista kirinyt Queer Fish ehti maaliviivalle turvanmitan edellä.

– Hevonen teki upean juoksun, mutta kyllä tappio aina harmittaa, kun voittamaan tänne tultiin. Chief Orlando vielä paransi finaaliin karsinnasta ja sillä on selvästi hyvä tulevaisuus edessä, Mäki-Tulokas sanoi.

Kuusivuotiaan Chief Orlandon omistavat Esa Himanen ja Kari Ala-Röyskö. Ori kohensi Solvallassa omaa ennätystään yli sekunnilla lukemiin 09,8/1640m.

Lexus Dream jäi Sweden Cupin finaalissa kahdeksanneksi, ja osin suomalaisomistuksessa oleva Pastore Bob oli seitsemäs.

Olli Koivunen Timo Nurmos Eelis Harper Hanover Solvalla 250519 kuva Hippos Hanna Laakso
Olli Koivusen Elitloppet-lauantai päättyi iloisissa tunnelmissa Eeliksen voiton myötä. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

"Paras tunne, mitä voi kuvitella!"

Suomalaisjuhlat nähtiin myös Harper Hanoverissa, kun Olli Koivunen järjesti Eeliksen rattailla jymypaukun. Koivunen tarjosi Timo Nurmoksen valmentaman ja kasvattaman viisivuotiaan ruunan kärryillä hevoselle unelmajuoksun ja pääsi tuulettamaan yllätysvoittoa.

Ruotsalaisomistuksessa oleva Eelis kuittasi voitosta 900 000 kruunua eli noin 84 000 euroa. Voittoaika oli 13,1/3140m.

- Ajattelin, että meillä olisi mahdollisuuksia viidenteen tai kuudenteen sijaan, voitto oli kyllä yllätys. Tämä on paras tunne, mitä voi kuvitella, Koivunen ihmetteli voittajahaastattelussa suomalaisyleisön hurratessa.

Konkarivalmentaja, aiemmin toukokuussa Finlandia-ajonkin voittoa Readly Expressin kanssa juhlinut Timo Nurmos jakoi kehuja 23-vuotiaalle suomalasohjastajalle.

- Hevonen oli tosi hyvä tänään, mutta niin oli ohjastajakin. Hän antoi hevoselle mahdollisuuden voittaa. Olli on tulevaisuuden iso nimi, pärjää Suomessa jo nyt loistavasti, Nurmos kehui.

Tammaeliitissä Suomen väreissä juoksi kolme hevosta, joista parhaan sijoituksen nappasi Tapio Perttusen ohjastama Club Nord Elit ollen neljäs. Reijo Suomalaisen valmentama viisivuotias tamma kellotti maililla ajan 11,0/1640m, mikä on sen uusi ennätys. Voittoon kiisi tulisella kirillä Björn Goopin ohjastama Mellby Free.

Ohjastajien MM-kilpailut jatkuivat lauantaina yhdellä lähdöllä, jossa Suomen edustaja Mika Forss sijoittui Mellby Fantomilla kolmanneksi. Sijoitus nosti Forssin kokonaiskilpailun kärkipaikalle, kun takana on neljä osalähtöä.