Hyppää sisältöön

Carabinieri rikkoi Kouvolan rataennätyksen Kymi Grand Prix’ssä – voittoaika 11,0a/2100m

Kouvolan kansainvälisestä huippulähdöstä Kymi Grand Prix'stä muodostui huima vauhtijuhla. Ranskalainen Elitloppet-voittaja Timoko eteni keulaan hurjan alkuvauhdin päätteeksi ja etusuoralla tämän rinnalle kiersi Carabinieri. Ruotsalainen voimanpesä runttasi maalisuoralla kärkeen ja rikkoi kilpailu- sekä rataennätyksen tuloksella 11,0a/2100m. Ykkössijasta omistajakimppa ansaitsi 100 000 euroa.

Johan Untersteiner kiritti ruotsalaisen Carabinierin Kymi GP:n voittoonCarabinieri / Johan Untersteiner

Voittajan rattailla nähtiin Johan Untersteiner, valmentaja Peter Untersteinerin poika.

- Group I kilpailun voitto on aina kova juttu, tuntuu tosi hyvältä. Ja Suomessa sekä Kouvolassa on muutenkin ollut todella mukavaa käydä. Carabinieri ei ole nopein alussa, mutta vastaavasti sillä on voimaa. Timoko joutui revittämään alussa ja se vaikutti tietenkin lopussa, mutta minulla oli hyvä tunne jo matkalla. Se on mennyt eteenpäin ja on mielenkiintoinen hevonen tulevaisuudessa, Untersteiner kuvaili.

Timoko kamppaili kakkoseksi ennen poikaansa Dreammokoa. Myös nelossija meni Ranskaan Up and Quickille. Suomalaisista parhaiten onnistui Big Headache, joka kiri viidenneksi.

 Kovatasoisen ravipäivän tulokset

Johan Untersteiner kiritti ruotsalaisen Carabinierin Kymi GP:n voittoon
Carabinieri

Kymi Grand Prix'n osallistujien kommentteja


Nro 1 Workout Wonder / Tommi Kylliäinen

Hevonen jäi pussiin. Mulla olisi ollut mahdollisuus nousta toiselle, mutta en usko että hevonen olisi sitä vikaa mutkaa selvittänyt ravilla, jos olisin niin tehnty. Vähän jäi voimia lopulta käyttämättä.

 

Nro 2 Buzz Mearas / Jorma Kontio

Alkuun satsattiin kuten oli suunniteltu, mutta alku meni pitkäksi. 500 jäljellä odotin parempaa lopputulosta. 300 jäljellä peli oli pelattu.

 

Nro 3 Timoko / Björn Goop

Hevonen oli tosi hyvä, mutta avaus oli vain yksinkertaisesti liian kova.

 

Nro 5 Up and Quick / Joseph Verbeeck

Hevonen oli tosi hyvä ja kiri vahvasti. Jos meidän numeromme olisi ollut pienempi kuin Timokon, tilanne olisi ollut eri.

 

Nro 6 Seabiscuit  / Mika Forss

Oli äärimmäisen kova avaus ja sanoin Björnille (Goop) monta kertaa, että annan keulan kyllä takaisin, mutta hän ei vaan halunnut päästää meitä edelle ja that's it.

 

Nro 7 Big Headache / Heikki Mikkonen

Hevonen oli ihan huippu. Lähdöstä jäi tosi positiiviset tunnelmat, tämä oli mukava kokemus. Hevonen lähtee muiden kanssa lentokyydillä Ranskaan Philippe Daugeartille treeniin ja kilpailemaan.

 

Nro 8 Trebol / Gabriel Pou Pou

Hevonen ei tullut tällä kertaa loppua niin kovaa kuin oli olettanut, huono lähtöpaikkakin oli. Ei ollut niin hyvä kuin olisi odottanut.

 

Nro 9 Dreammoko / Gabriele Gelormini

Dreammoko lopetti tosi hyvin. Tämä ei hävinnyt huonoille hevosille, ja hieno tulevaisuus on odotettavissa.

 

Nro 10 Jonesy / Tuomas Korvenoja

Esitys oli ihan OK. Lähtö takarivistä, mistä ajoin neljänteen sisään. Loppusuoralla oli vähän ruuhkaa ettei ihan päästy ajamaan, mutta ihan hyvä näistä asemista ja tuolla vauhdinjaolla.