Hyppää sisältöön

Camri uusi voittonsa Mikkelin Suurmestaruudessa

Loukkaantumisen jälkeen nopeasti huipulle palannut Camri uusi viime kesän voittonsa Mikkelin Suurmestaruudessa. Terho Rautiaisen kuntoutukseen ja valmennukseen tullut ori löi loppukirissä Välähdyksen ja vei 20 000 euron voiton tuloksella 21,2a/1609m.

Suurmestaruudessa kärkeen ampaisi Välähdys, joka sai rinnalleen Jokivarren Kunkun. Kovan avauksen jälkeen vauhti rauhoittui ja loppusuoraa tultiin kovaa. Kärkiparin takana vaaninut Camri kiri iloisesti ja ohitti Välähdyksen. Jokivarren Kunkku kesti kolmanneksi ja sisäradalla kolmantena juossut Polara ehti neljänneksi.

Terho Rautiainen valmentaa ja ohjastaa Suurmestaruuden vienyttä CamriaJorma Konnu, Camri ja Terho Rautiainen.

- Hevonen loukkasi jalkansa keväällä ja vaikutti ensin, että tämä kausi on ohi. Terho (Rautiainen) on erikoistunut kuntouttamaan hevosia ja Camri vietiin hänen käsiinsä, ensimmäisen kerran jonkun toisen käsiin. Iso kiitos pitää antaa hänelle, että tämä on mahdollista, en olisi uskonut näin nopean paluun onnistuvan, hevosta aiemmin valmentanut Jorma Konnu kiitti.

- Camria on kahluutettu, ajettu jarrykärryillä ja harrastettu seksiä. Tänään otettiin myös ensimmäisen kerran uralla kengät pois ja laitettiin vedettävät korvapallot, Terho Rautiainen jatkoi.

Camrin voitto tuli yli 10 000 katsojan edessä tuloksella 21,2a. Välähdys oli toinen samalla ajalla.

Kotiradan Camri harppoi SuurmestariksiCamri

St Michel -ravit alkoivat lämminveristen montén Suomen mestaruudella, jossa Licence Holder kirkasti viime vuoden kakkossijansa voitoksi.

- Hevosella on ollut välillä vähän ongelmia ravinsa kanssa, enkä oikein osannut odottaa tätä. Vähän shokissa tässä ollaan. Suuri kiitos Kari Venäläiselle, joka auttoi kengitysbalanssin suhteen, ratsastaja Jenni Kaija iloitsi.

Tammatähden voitto matkasi Petri Salmelan Ruotsin talliin, kun Tomi Haapio kiritti Dionne Sisun loppusuoralla ohi Flight Aprilin.

Vauhtiviikonloppu Mikkelissä huipentuu sunnuntain 16.7. St Micheliin, joka starttaa noin klo 16:55.

LicenceHolder_StMichel4Licence Holder / Jenni Kaija

Suurmestaruuden osallistujien kommentteja


Välähdys

Hevonen oli taas tosi hyvä. Se ei vaan ymmärtänyt vastata niin terävästi, kun oli rata välissä toiseen. Meillä olisi ehkä ollut vielä vähän varaa. Välähdys kun ei tee eroa koskaan, niin välillä käy näin. Olin hieman huolissani tänään, kun hevonen oli niin rauhallinen. Mutta turhaan, kun se teki niin hyvän suorituksen. Ja käyttäytyi tosi hyvin tänään. Kuninkuusraveihin mennään innolla ja hyvillä mielin. Ei varmaan startata ennen kunkkareita. Välähdys on hyvällä mallilla Vermoa nähden. (Ville Korjus)

Jokivarren Kunkku

Kunkku oli yhtä hyvä kuin Lahdessa. Se menee koko ajan eteenpäin näiden kovien starttien myötä. Keulaan yritettiin mutta ei päästy vain niin kovaa. Hieno suoritus siihenkin nähden, että alku oli niin kova. Lähtöpaikoilla on näissä lähdöissä tosi paljon merkitystä. Kärki on tällä hetkellä niin tasainen. Hevonen tuntuu koko ajan paremmalta. Positiivisena kohti Kuninkuusraveja mennään. (Jorma Kontio)

Hevonen ei ole vielä ihan parhaimmillaan. Se on pientä hienosäätöä vailla. En ole huolissani yhtään, olen tyytyväinen Kunkun tilanteeseen. Se menee koko ajan eteenpäin starttien myötä. Astuminen rasittaa sitä aika paljon. Kunkkariviikolla hevonen ei astu ollenkaan. Silloin huolletaan esimerkiksi hieromalla. Tehdään muitakin pieniä viilauksia niin hyvä tulee. Tosi hyvillä mielin ollaan menossa Vermoa kohti. Kunkku ei starttaa ennen Vermoa. (Antti Ojanperä)

Polara

Polara ei ole ihan yhtä hyvällä ravilla kuin aiemmin. Siksi ei uskalla yrittää lähteä kovaa. Juoksunkulku ei tänään sopinut yhtään meille. Tällä pitää laskea koko matka kovaa. Polaralle ei ole hyvä, että ajetaan välissä hiljaa ja sitten spurtataan. Muuten olin tosi tyytyväinen hevoseen. Se oli rauhallisempi tänään kuin Härmässä. Pihtipudas kiinnostaa seuraavaksi. Siellä on 5 000 euron ykkönen, mutta mitään en ole vielä päättänyt. (Antti Tupamäki)