Hyppää sisältöön

Cameron Evo ja Olli Koivunen juhlivat Joensuu-ajon voittoa – ”Hevonen oli tänään huippuhyvä”

Viikon pääravit kilpailtiin lauantaina Joensuussa. Vixeli juhli kuusivuotiaiden suomenhevosten Aarne Rauman Muistoajon & Kuusivuotiskunkun voittoa, ja lämminveristen päivän ykköskilpailu Joensuu-ajo päättyi Cameron Evon voittoon.

Olli Koivunen sai tuulettaa Cameron Evon kärryillä Joensuu-ajon voittoa. Kuva: Hippos/Niko Jouhkimainen

Joensuun Ravilauantain päälähtönä kilpailtiin 30. kertaa ajettu Joensuu-ajo. Lämminveristen avoimen ryhmälähdön voittoon runnoi Olli Koivusen ohjastama Cameron Evo, jonka omistavat Iivo Niskanen, Jethro Rostedt, Arvo Ylitalo sekä Team KM Hästfarm.

”Voittaminen Cameronin kanssa tuntuu hyvältä, tässä on vuoden ajan mennyt oikeastaan kaikki penkin alle ja päästiin kuitenkin tällainen lähtö voittamaan. Tosi hyvältä tuntuu ja hevonen oli tänään huippuhyvä”, Koivunen tunnelmoi voittajahaastattelussa.

Cameron Evon voittoaika kirjattiin lukemiin 12,4a/2140 metriä. Valjakko kiersi matkalla toista ja kolmatta rataa nousten loppusuoralla haastamaan keulapaikalla viilettäneen Big Headachen, jonka voimat ehtyivät Linnunlahden pitkällä loppusuoralla.

”Eniten pelkäsin Com Miltonia, se oli saanut seurata meitä, kun taas Big Headachen ensimmäiset 300 metriä meni tosi kovaksi. Cameron Evo tuntui oikein hyvältä ja ajoin takana olevia hevosia vastaan, mutta loppusuoralle kun tultiin, se vastasi huippuhienosti heti käskyihin ja lähti niin sanotusti alta pois”, Koivunen kertasi.

”Vetolaput jäivät vielä vetämättä ja muut oljenkorret käyttämättä. Hevonen oli mahtavan hyvä.”

Cameron Evon on kasvattanut Suvelan Talli ja sitä valmentaa Harri Koivunen. Kuusivuotiaan oriin päivittäisestä hyvinvoinnista vastaa hoitaja Elli Haulivuori. Joensuu-ajon voitto oli hevoselle toinen vuoden kuudesta startista, ja Koivusen mukaan nyt oli nähtävissä kauden parasta Cameron Evoa.

”Ehdottomasti oli. Ravi pysyi tosi hienosti kasassa ja hevonen ravasi hyvin koko matkan. Nyt oli sinne suuntaan, mitä sen kuuluu olla.”

Olli Koivusen ohjastaman voiton myötä Koivusista tuli toinen isä-poika-pari, jotka ovat yltäneet perinteisen Joensuu-ajon voittoon, sillä Harri Koivunen voitti kilpailun vuonna 2010 Ribauden ohjaksissa. Toiset vastaavaan saavutukseen yltäneet ovat Pekka ja Janne Korpi, joista isä Pekka on voittanut kilpailun kolmesti vuosina 2003, 2004 ja 2006 ja poika Janne vuonna 2009.

Kuva: Hippos/Niko Jouhkimainen
Vixeli kovin kuusivuotias


Kuusivuotiaiden suomenhevosten Aarne Rauman Muistoajon & Kuusivuotiskunkun ykkönen oli lähdön suursuosikki Vixeli. Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama ori lähti matkaan peräti 60 metrin takamatkalta, mutta kiersi muut ja rynnisti loppusuoralla varmaan voittoon.

”Oli jälleen hieno esitys. Alku on vielä hieman vaikeaa – on kyse niin hyvästä ja vahvasta hevosesta, että otan vähän varman päälle lähdön, ettei tule laukkaa. Luulen, että se pääsee matkaan kovaakin, mutta jos tulee laukka, niin silloin on pois pelistä”, Perttunen kertasi tapahtumia.

Tuultenpojat Tiimin omistama, Noora Lahden hoitama ja Anna-Kaisa Tenhusen sekä Juha-Matti Smolanderin kasvattama ori otti voiton ajalla 23,9/2200m, mikä on samalla hevosen volttimatkojen ennätys. Viime vuoden derbykakkoselle voitto oli kuluvan vuoden toinen.

Ikäluokkansa ehdottomiin tähtiin kuuluvan Vixelin kohdalla mietittiin Kuninkuusraveihin ilmoittautumista jo tänä vuonna, mutta Perttunen ei halunnut haukata nuorella hevosella liian suurta kakunpalaa.

”Omistajat sanoivat, että se on minun päätettävissäni, mutta olisi pitänyt alkaa treenata sitä auton takaa, että olisi päässyt hyvin matkaan. En halunnut tehdä sitä, kun se ei ole vielä kuitenkaan valmis. Se on vielä vahvempi kuin nopea ja vauhti tulee niille iän myötä”, Perttunen perusteli.

”Jos kaikki on hyvin, niin ensi vuonna yritetään.”

Tapio Perttuselle Vixeli toi päivän kolmannen voiton. Muut hän narutteli Might Be Romeon ja Windhills Blackin rattailla.

Tulokset, Joensuu >