Hyppää sisältöön

Caijus ja Evartti I palkintoon orinäyttelyn päätöspäivänä

Kevään 2017 ravihevosten orinäyttely päättyi tänään perjantaina suomenhevosten palkitsemiseen. I palkintoon ylsivät oriit Caijus ja Evartti. Yhteensä näyttelyssä palkittiin neljä ja lisäksi hyväksyttiin seitsemän oritta.

Caijus
Caijus. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Päivän parhaan oriin ruusukkeen sai Antti ja Heini Nikusen kasvattama Caijus (Cameron). Tmi Ravitalli Mika Mäkelän ja Glumoff Timon omistaman oriin luonteen kokoispistemääräksi muodostui 9,5. Toinen I palkinnon ori oli Olli Sippolan kasvattama ja Talli Pajatson omistama Evartti (K.M. Nopsa).

- Tänään oli ilahduttavaa palkita nuoria ja lahjakkaita oriita. Toivotaan, että nämä oriit omalta osaltaan täydentävät viime aikoina poistuneiden vanhempien oriiden paikat, lautakunnan puheenjohtaja Heidi Sihvo summasi.

 

Näyttelyssä palkittiin II palkinnolla ori Hermanni Totki (Simo Sukkela) ja III palkinnolla Arvo-Ensio (Tähti-Tili). Oriit Costello (Suikun Ralli), I.P. Soturi (Viesker), Kartier (Viesker), Kikan Velperi (Joihuri), Rokin Maxi (Totemi Rok), Sheikki (Liising) ja Tähti-Viiva (Tähti-Vokker) hyväksyttiin jalostukseen ilman palkintoa. Ori Figaro (Cameron) hylättiin. Poissa olivat oriit Kukan Tutu, Vörkkeli ja Ypäjä Julmuri.

 

Oriiden rakennekuvat löytyvät Suomen Hippoksen kuvapankista.

 

Mitat ja pisteet julkaistaan Heppa-järjestelmästä.

 

Livekuvaa orinäyttelystä on katsottavissa Uudet hevoskasvattajat Facebook –sivustolla.


Evartti
Evartti