Hyppää sisältöön

Broänges Ghosakrama KipinäCup -finaalin voittoon Vermossa

Derbypäivän avasi Vermossa A-ponien KipinäCup, jossa ykköseksi taisteli maalisuoran kirikamppailun päätteeksi kouvolalaisen Siiri Salosen ohjastama Broängens Ghosakrama.

Siiri Salonen pääsi juhlimaan KipinäCupin finaalin voittoa Broängens Ghosakraman kanssa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Edes 240 metrin takamatka ei haitannut Broängens Ghosakraman menoa, kun 15-vuotias ruuna pinkoi Vermon Derbypäivän avanneessa A-ponien KipinäCupin finaalissa voittoon. Siiri Salonen sai ponin pysymään raviaskeleilla, ja kun vauhti löytyi, valjakko pääsi purjehtimaan muista ohi. Voittoaika kirjattiin lukemiin 2.07,6/1860 metriä.

”Alkuun ravi meinasi karata, mutta saatiin se hallintaan ja päästiin ohittelemaan. Lopussa oli vielä kova kamppailu ”Saken” kanssa, mutta onneksi pääsimme ohi”, ohjastaja kertasi loppusuoran kiritaistelua Maria Kiukkaan ohjastaman Ekslätts Sacrificen kanssa.

Broängens Ghosakraman omistavat Henna Koivisto, Jonna Pakkanen sekä Hanna ja Lotta Rahikka, joka toimii myös ponin valmentajana. Siiri Salonen palasi ponin ohjaksiin viikko sitten Kuopiossa kahdeksan kuukauden tauon jälkeen, ja Vermossa viikon takainen kolmossija kohentui ykköseksi.

”Olen tätä ohjastanut monesti aiemmin ja se on kyllä ihan mun lemppariponi! Niin mukava ja innokas, aina halukas lähtemään raveihin. Se olisi varmaan voinut jo jäädä eläkkeellekin, mutta kun se on niin innokas lähtemään, niin ajetaan nyt kun voidaan”, Salonen kertoi.

Broängens Ghosakramalle voitto oli kauden viides 13 startissa. Pitkällä, jo 13 vuotta kestäneellä urallaan se on ottanut yhteensä 29 ykkössijaa.

Salosella, 16, on menossa viimeinen vuosi A-ponien ohjaksissa. 10-vuotiaana alkanut ohjastajaura on tuonut 173 startista 16 voittoa.

”Ei tässä ainakaan lajin helppous viehätä, mutta ponit ovat niin kivoja eläimiä. Ja aina kun onnistuu, niin kyllähän sitä mielellään jatkaa”, Salonen nauroi.

Ponilähdön tulokset Mobiilihepassa >