Hyppää sisältöön

Breeder’s Prizessa nähtiin FWB-kasvatuksen parhaita paloja

Kuluneena viikonloppuna päästiin näkemään suomalaisen FWB-kasvatuksen parhaita paloja sekä Breeder’s Prize’ssa että 5-vuotisderbyssä. Kirsikkana kakun päällä Salla Varentin ja Ypäjä Isandran 6. sija SM-esteillä. Syksyn mittaan luvassa ovat vielä Laatuarvostelu, Laatuponikilpailu sekä Kyvyt Esiin -tilaisuus.

Jenna Huhtasalo - Eldo's Captain. Kuva: SRL Hanna Heinonen

Vuoden 2020 5-vuotisderby ja Breeder’s Prize hypättiin este-SM-kisan yhteydessä PowerParkissa, ja askellajit nähtiin Helsingin Ratsastajien joukkue-SM:n yhteydessä Laaksolla menneenä viikonloppuna. 

”Mukana oli mielestäni kattava osallistujajoukko – joskin viime hetken osallistumisoikeuksien ostaneita oli tänä vuonna ehkä aiempaa enemmän, mikä kertoi varmasti poikkeuksellisesta kisakesästä ja kvaalien hankkimisen haasteista”, kertoo Jani Peltola FWB-yhdistyksestä.

Pitkien perinteiden Breeder’s Prizea on järjestetty jo 90-luvulta alkaen, ja sillä on ehdottomasti paikkansa suomalaisessa kilpailukalenterissa.

”Poikkeuksellisen hyvät palkinnot ovat hieno kädenojennus kasvattajille. Lisäksi on hienoa nähdä jatkumo, jossa Laatuarvostelussa ja sitten 5-vuotiederbyssä esiintyneet lahjakkaat nuoret hevoset esiintyvät edukseen myös Breeder’sissä”, Peltola kiittelee.

Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää seurasi Breeder’s-viikonlopun tapahtumia hyvillä mielin:

”Nuoria, lupaavia ja hyvin tehtäviinsä valmisteltuja hevosia on aina ilo nähdä kilparadoille. Monen menestyjän takana on pitkän linjan kasvatustyö ja on erittäin tärkeää, että hevoset pääsevät näyttämään kapasiteettinsa kilparadoilla. Varsasta saakka kilpailuun maksaminen antaa hyvän tavoitteen nuoren hevosen uralle.”

5-vuotisderbyssä palkittiin kouluratsastuksessa sijoittumissäännön mukaan voittaja Siiri Kyrö hevosella Kyrö Hot Sway (kasvattaja ja omistaja Siiri Kyrö, 800 €) ja toiseksi tullut Stella Hagelstam hevosella New Hill Danneman (kasvattaja New Hill Ltd Oy Ab, omistaja Passion for Dressage Oy, 600 €).

Estehevosten osalta voittaja on Annika Voho hevosella Sannie (kasvattaja Kumpulan Tila, omistajat Annika ja Anne Voho, 800 €). Toiseksi tuli Riikka Harjula hevosella Chagadaga Chin Chin (kasvattaja Susanna Peltonen ja omistaja Susanna Peltonen sekä Jenna Salminen, 600 €) ja kolmanneksi Maria Salminen hevosella Backwoods Diamond Kiss (kasvattaja Anna Kärkkäinen, omistaja Maria Salminen, 400 €).

Breeders’ Prizen kouluratsastuksessa voitti Camilla Frejborg hevosella Parfaite Amour (kasvattaja ja omistaja Ida Stepanow) yhteistuloksella 148.8. Toiseksi tuli Maik Kohlschmidt hevosella Don Diablo (kasvattaja Riina Kaukonen, omistaja Katariina Torkkola) yhteispisteillä 148.4 ja kolmanneksi Siiri Kyrö hevosella I’m Marzipan (kasvattaja Merja-Liisa Toivonen, omistaja MTY Aleksis ja Siiri Kyrö. Neljännen sijan saavutti Tiina Polso hevosella Seaside Hotcandy (kasvattajat ja omistajat Ann-Christine ja Henry Brunström) yhteispisteillä 145.2 ja viidenneksi tuli Laura Sassi hevosella Beau Jouet ( kasvattaja Mintti Hassinen, omistaja Jaana Karjalainen) yhteistuloksella 141.4.

Estehevosten voittajaksi ratsasti Jenna Huhtasalo hevosella Eldo’s Captain. Ruunan on kasvattanut Sari Hyökky ja sen omistaa Jenna Huhtasalo. Toiseksi sijoittui Susanna Rautanen ruunalla Berglands Reventon (kasvattaja ja omistaja Sari Kalliomaa) ja kolmanneksi Janna Jenssen hevosella Chekkonen (kasvattaja ja omistaja Anna Rämö). Neljänneksi ratsasti Riikka Harjula hevosella Porteur de Lumière 3081 (kasvattaja Mintti Hassinen, omistajat Mintti Hassinen Mintti ja Mertsi Maaniitty). Viidennen sijan sai Johanna Talvio hevosella Quality Trick Carrus (kasvattaja Mty Niiranen Helena & Jukka, omistajat Emma & Timo Lindberg).

Laatuarvostelu, Laatuponikilpailu ja Kyvyt Esiin -tilaisuudet


Neljävuotiaille lämminverisille ratsuhevosille sekä 5-vuotiaille varsoneille ratsuhevostammoille suunnattu Laatuarvostelu kilpaillaan 24.–25.10. Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä. Laatuarvostelujen esteosuus on lauantaina 24.10. ja askellajihevoset sunnuntaina 25.10. Laatuarvostelun järjestävät yhteistyössä Suomen Hippos ry ja FWB-yhdistys.

Laatuponikilpailu järjestetään puolestaan 19.– 20.9. Aulangon Ratsastuskoululla. Laatuponikilpailuun voivat osallistua jalostusohjesäännön mukaisesti polveutuvat puhdasrotuiset ponit, welsh part bred -ponit, ratsuponit ja vuonohevoset. Ponin tulee olla rekisteröity Suomen Hippos ry:n rekisteriin. Lisätietoja www.welshponi.fi/laatuponikilpailu.


FWB-yhdistyksen järjestämä Kyvyt esiin presented by Remeo -finaali järjestetään Laatuarvostelun yhteydessä. Karsinnat järjestetään poikkeuksellisesti yksipäiväisinä. Tapahtumista lisää http://www.finnishwarmblood.fi/kyvyt-esiin-paikkakunnat/

European Breeding Event Finland


Koronaepidemian johdosta vuoden 2020 European Breeding Event Finland (EBEF) on valitettavasti peruttu. Maitovarsojen arvostelua toteutetaan Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyissä. Näyttelykalenterin löydät Heppa-järjestelmästä.

 

Lisätietoja:


Minna Mäenpää

jalostusjohtaja

020 760 5250

minna.maenpaa@hippos.fi